Paralel’in MHP oyunu, Bahçeli’nin çıkış yolu

18 Haziran 2016 Cumartesi, 13:38

Fuat Uğur MHP’nin içinde olduğu paralel operasyonu nasıl tarumar edeceğini yazdı.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur MHP’ye yapılan paralel operasyonu ve Bahçeli’nin çıkış yolunu yazdı. Uğur, Bahçeli”nin tek çıkışının Başkanlık sistemine vereceği destekle mümkün olacağını ifade etti.

Çok geç kaldı Devlet Bahçeli.

Yine de bir çıkış yolu var ama işin bu noktaya gelmesinin sebebi bizatihi kendisi, ihmalkârlığı, Paralel Yapı’yı kullanılıp atılacak bir mendil gibi görebilme yanılgısı, küçümsemesi ve kendi gücünü abartması; egosantrizm.

Eğer “Kendi bahçemizle diyalog” toplantısını ona birisi anlatsaydı, daha doğrusu Sayın Bahçeli bunun ona anlatılmasına izin verseydi ‘19 Temmuz’diye bir tüzük kurultayını bırakın yapmak, teşebbüs etmek bile zor olacaktı MHP’de.

Bu masumane adla yapılan “Kendi bahçemizle diyalog” toplantılarını biz anlatalım o vakit. Toplantının başlığı sanki bir metafor kullanılmış gibi Bahçeli adını çağrıştırıyor.

BAHÇEYLE DİYALOG BAHÇELİ’Yİ HEDEF ALDI

Tarih çok eski değil. 2010 yılı başlarına gidiyoruz. Fethullahçıların artık yavaş yavaş ülkeyi ele geçirme hazırlıklarını yaptığı zamanlar. Paralel Yapı’nın legal görünümlü teşkilatı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil ülke çapında ve özellikle de MHP’nin güçlü olduğu illerde seri toplantılar yapıyor, Cemaat’in önde gelen mensuplarına seminerler veriyor. Yukarıda da belirttiğim gibi seminerlerin başlığı“Kendi bahçemizle diyalog” ve amaçlanan da Cemaat’in kitlesel tabanları itibariyle yakın olduğu milliyetçi grupların içine sızma eğitimi. Mustafa Yeşil bu seminerleri başlatmalarının nedenini de zaten o seminerlerde açıklamış:

Hocaefendi’nin emri…

Hocaefendi, “Kendi çevremizi ihmal ediyoruz, milliyetçi ve çeşitli gruplarla diyalog kuralım” demiş.

MHP’YE SIZACAK KRİPTO ELEMANLARIN HAZIRLANIŞI

Mustafa Yeşil, pilot bölge olarak Erzurum’u seçiyor. Yani MHP’nin en güçlü olduğu illerden birini. Önce bu “Bahçeyle diyalog”u sağlayacak bir dernek kurulacak. Bu derneğin yöneticileri de Cemaat ile alakası bilinmeyen kişilerden oluşacak. Dernek yöneticilerinin görevi işte bu “diyaloğu” sağlamak olacak. Ne yapacakları ise şöyle  sıralanıyor:

1-Milliyetçi camianın saygın isimleriyle bağlantı, ilişki kurulacak, onlarla ilgilenilecek, dostluklar ilerletilecek.

2-Çeşitli yöntemler uygulanarak (onlar neyse artık) belli bir mesafeye ulaştıktan sonra seçilmiş kişilere görevler verilecek. Proje için büyük bir maddi destek sağlanacak ve ilişki kurulacaklar fonlanacak.

3-Bu kişilerin MHP ve diğer partiler içinde çalışması, çalışıyorsa da aktif görevler alması için önleri açılacak, teşvik edilecek.

4-Uygulama değişik vasıtalarla bütün Anadolu’ya yayılacak. Bu bağlamda adı konulmayan kripto elemanlar oluşturulacak.

Paralel Yapı bu çalışmayı aldıkları karar doğrultusunda tüm Türkiye’de tamamladı ya da büyük ölçüde ilerletti.

Kripto elemanlar 2015’e kadar MHP’ye iyice sızdı. Delege yapısından il yönetimlerine kadar pek çok kritik mevkide paralelin adamları görev aldılar.

KOALİSYON ZITLAŞMASI VE AKŞENER İLE OĞAN’IN UYANDIRILMASI

MHP’ye yapılan kaset şantajından bile yeterince ders alamayan Devlet Bahçeli 7 Haziran seçimleri öncesi âdeta Paralel Yapı’nın mikrofonu oldu. Tabanda parti sessiz sedasız el değiştiriyordu ama haberi yoktu. Sanıyordu ki delegenin çoğunluğu kendisine yakın. Oysa Paralel Örgütün kriptoları delegeye rengini belli etmeyecek denli profesyonel, gerektiğinde sinecek kadar da sinsiydi. 7 Haziran seçimlerinden sonra biraz uyanır gibi oldu ve koalisyon tezgâhına gelmedi ama iş işten geçmişti. Bunun faturası kesilecekti ve Meral Akşener ile Sinan Oğan uyandırıldı. Bu konuda yargıdaki elemanlara da talimat verilmişti zaten.

Oysa en başta yılların siyasi ve devlet tecrübesine sahip bir ismi olan Devlet Bahçeli’nin bilmesi gerekirdi bu üst akıl oyunlarını, entrikalarını. 1999 seçimlerinde DSP’den milletvekili olan Cemaatçileri, DSP’yi iktidar yapan cemaat desteğini bilselerdi ya da görmezden gelmeselerdi bir gün sıranın kendilerine de geleceğini tahmin ederlerdi. Bırakın onu AK Parti’yi bile ele geçirmek istedi bunlar.

Tüm bunları ben biliyorsam Devlet Bahçeli neden bilmiyor? İşte kaynağımı açıklıyorum, Cemaat’in eski önemli adamlarından biri; Ümit Akdemir. Tüm bunları tek tek anlatıyor ben de buradan yazıyorum. Kaldı ki Cemaat’in önemli mevkilerde bulunmuş pek çok ismi de sanırım bilir bunları.

BAHÇELİ İÇİN ÇIKIŞ YOLU VAR

Bu kriptolardan, artık devletin varlığını tehdit eder noktaya gelen sapkın ve tehlikeli örgütlenmelerden kurtulmak, halkın doğrudan yönetimi demek olan Başkanlık sistemine geçmekle mümkün. MHP lideriDevlet Bahçelielde kalan mevcut milletvekillerine sahip çıkmalı ve Başkanlık sistemine destek vermeli. Tabii ki yerel yönetimler ve eyalet sistemi gibi çekincelerini ortaya koyarak bu sürece katkı sunabilir. Eğer inadı bırakır, “Önceden hayır dedim, şimdi geri dönemem” sıkıntısından kurtulacak bir formülle ortaya çıkar ve Başkanlık modelinin hayata geçmesinde harcı olursa Devlet Bahçeli Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz