Erdoğan: İnim inim inliyoruz, artık kurtulmalıyız

17 Haziran 2016 Cuma, 12:30
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizin zulmü altında inim inim inleyen ülkeler biliyorum. Başta benim ülkem. Bundan kurtulmalıyız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizlerin düşmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu üyesi işadamları ve büyükelçilerle iftarda bir araya gelen Erdoğan, faizin yatırımcı için teşvik aracı olacaksa anlamlı olduğunu aksi halde zulüm aracına döneceğini söyledi. Erdoğan, “Faizin zulmü altında inim inim inleyen ülkeler biliyorum. Başta benim ülkem. Bundan kurtulmalıyız” dedi.

ABD’Yİ ÖRNEK VERDİ

ABD’de faiz oranının yüzde 0.50, Japonya’da ise ekside olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Avrupa ülkeleri 0 civarı. Peki bizde? Komisyonu ile bakınca 15-16-17. Burada yatırım olur mu? Yatırım olsa dahi burada sıkıntı var. Ayakları üzerinde duramayan yatırımcı var.”

Erdoğan, ekonomik dengesizliğin, Doğu ile Batı ve Kuzey ile Güney arasındaki ilişkilerin temel fay hatlarını oluşturduğu değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı, “Ekonomik uçurumları kapatmadan beşeri dalgalanmaların önüne geçemeyiz. Asıl olan üretimi ve ticareti daha dengeli hale getirmek” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz