Emeklilere promosyon bu ay…

03 Haziran 2016 Cuma, 11:54
para

Emeklilerin promosyon için beklediği Haziran ayına gelindi. Bankalar ile anlaşmanın bu ay yapılması planlanıyor.

Yaklaşık 11 milyon emekli için promosyon zamanı geldi, çattı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında promosyon anlaşmasının bu ay içerisinde yapılması planlanıyor. Anlaşma ile emekliler için ‘promosyon uygulaması’ başlayacak.

HERKESE AYNI TUTARDA

Bundan böyle emekliler de memurlar gibi maaşlarının yattığı bankalardan promosyon alabilecek. Takvim’in haberine göre, böylece birbiri ardına ekstra zamlar elde eden emekliler, bir de ek gelir imkanına kavuşacak. Tüm detaylarıyla önümüzdeki günlerde açıklanacak promosyonun işte ipuçları:

* Promosyon tutarı tüm emekliler için aynı olacak. Maaşının ne kadar olduğu ya da nereden emekli olunduğu fark etmeyecek. Yani düşük maaşlı da yüksek maaşlı da, SSK’dan emekli olan da Bağ-Kur’dan ya da memuriyetten emekli olan da aynı tutarda promosyon alacak.

KREDİ KARTI YOK

* Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri promosyon pazarlıklarını Türkiye genelinde belli sayıda şubeye sahip 12 banka ile yürüttü. Emeklilere banka promosyonu için anlaşmanın bu 12 banka ile yapılacağı konuşuluyor. Bu durumda emekli, söz konusu 12 bankadan istediğini seçecek. Seçtiği bankadan emekli maaşını alacak, banka da promosyon ödemesini yapacak.

* Bankalar, promosyon karşılığında emeklilere kredi kartı verilmesini ve kredili mevduat hesabı açılmasını talep ediyordu. Ancak promosyon uzlaşmasında kredi kartı ve kredili mevduat şartı bulunmuyor.

* Promosyonun yıllık 200 ile 300 lira arasında olması beklenirken; emeklilere 3 yıllık toplu ödeme yapılması planlanıyor. Yani bankalar, emeklilere, 3 yılda bir 600 ile 900 lira arasında promosyon ödeyecek.

3 YILLIK PEŞİN ÖDEME

Ödemelerin nasıl yapılacağına ilişkin üzerinde durulan formül, 3 yıllık promosyonun tek seferde ve peşin olarak ödenmesi. Bu durumda emekliler, uygulama başlar başlamaz bankaya başvurup 3 yıl boyunca maaşını buradan alacağını içeren bir sözleşme imzalayacak. Banka da emeklinin maaş hesabına promosyonu yatıracak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz