Sakal düşmanı 28 Şubatçı

02 Haziran 2016 Perşembe, 10:36
28 şubatçı ersun yanal

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal sakal düşmanlığına soyundu. Yanal, göreve başlar başlamaz İsmailağa Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Aykut Demir’in sakallarını kesmesini istedi.

28 Şubat kafası, Gençlerbirliği ve Altınordu kulüplerinden sonra, Trabzonspor’a da sıçradı. Fenerbahçe’de görev yaptığı dönemde bakımsız sakallarıyla ve vücudunun tamamını kaplayan dövmeleriyle bilinen Raul Meireles’e ses çıkaramayan Ersun Yanal’ın Trabzonspor’da göreve başlar başlamaz sakal düşmanlığına soyunması tepkiyle karşılandı. Fenerbahçe’den kadınlara olan düşkünlüğüyle bilindiği için Başkan Aziz Yıldırım tarafından takımdan kovulan Ersun Yanal’ın yeni takımında başta İsmailağa Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Aykut Demir’in de aralarında bulunduğu bütün futbolculara sakal bırakmayı yasaklamasını; Akit’e değerlendiren spor yorumcuları, herkesin özgür olduğunu, hiç kimsenin saçıyla, sakalıyla değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ettiler.

ERSUN YANAL’IN BU TUTUMUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Ersun Yanal’ın futbolculara uyguladığı skandal karara tepki gösteren eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, Yanal’ın kararını çok saçma ve insanlık dışı bulduğunu belirterek, “Hiç kimse, hiç kimsenin sakalıyla, bıyığıyla, saçıyla uğraşamaz. Ersun Yanal’ın bu tutumunu anlamak mümkün değil. Aslında bu ayrımcılığa girer. Bir teknik direktör ancak futbolcunun performans ve sağlığı için bazı kararlar alabilir” dedi.

Aziz Yıldırım’ın Ersun Yanal’ı kampa kadın getirdiği için Fenerbahçe’den gönderdiğine dikkat çeken Çakar, “Eğer Aziz Yıldırım’ın saptamaları ve ifadeleri doğru ise, dinime küfür eden bari Müslüman olsaydı diye bir laf vardır akla bu gelir. Trabzonspor Başkanı, Ersun Yanal’a başka yasaklar getirse ne olacak” ifadelerini kullandı.

ÇETİNER: İNSANLARIN ŞAHSİ TERCİHLERİNE SAYGI DUYULMASI LAZIM

“Bazen bazı platformlarda belli kurallar vardır” diyen Habertürk TV Spor MüdürüFaik Çetiner ise, “Kurallar çerçevesinde sakal bırakılabilir. Trabzonlu Aykut’un sakalları sahada abartılı gözüktüğü, ya da çeşitli yorumlara yol açtığı için alınmış bir karar olabilir. Bence mantıklı ölçülerde kimi sakal bırakır, kimi bıyık bırakır. Eskiden ordu evlerine sakallı girilmiyordu, şimdi bu kural bile yumuşatıldı. İnsanların şahsi tercihlerine saygı duyulması lazım” şeklinde konuştu.

MEİRELES’E “NEDEN SES ÇIKARAMADIN?” DİYE SORARLAR

Ersun Yanal’ın Fenerbahçeli Meireles’in sakallarına karışmadığını hatırlatan Çetiner, “Bu Ersun Yanal’ı çelişkiye düşürüyor. Meireles’in sakalları, Aykut Demir’in sakalından daha uzun ve daha dikkat çekiciydi ve her tarafında dövmeler vardı. Quaresma, her tarafı dövmeli, giyim tarzından saç sakalına kadar değişik. Biz onlara neden böyle giyiniyorsunuz diye karışmıyoruz” diye konuştu. Aykut Demir’e taraftar nezdinde hiç kimsenin kes sakalını demediğini bildiren Çetiner, “İnsanlar demek ki saygı gösterdiler. Bu insanlar özgürdür, disiplini bozmadığı sürece bu konuda özgür olmalıdırlar. Aykut Demir bu şekilde oynayamıyorsa, Meireles o şekilde nasıl oynadı, sen neden sesini çıkaramadın diye sorabilirler” ifadelerini kullandı.

CAVCAV VE ÖZKAN DAYASAKLAMIŞTI

Ersun Yanal’ın, oyuncularından sakallarını kesmesini istemesi, akıllara G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav’ın da futbolcularına 2 sezon önce benzer bir talimat vermesini getirdi. Cavcav, karşılaşmalara sakallı çıkan futbolculara 25 bin TL ceza kesilmesini istemişti.  Bir başka yasakçı Altınordu Başkanı Seyit Özkan ise, “Yarından itibaren sakalın her türlüsünü bırakmak yasaktır” ifadelerini kullanmıştı. (Yeniakit)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz