Valiler Kararnamesi…

31 Mayıs 2016 Salı, 18:55
bayrak

Seçimler nedeniyle ertelenen vali ve büyükelçiler kararnamelerinde son aşamaya gelindi. Hazine Müsteşarlığı gibi vekaleten yürütülen kadrolara da atamalar yapılacak. Valiler Kararnamesi çok kısa bir süre içinde çıkacak. Kararname ile yaklaşık 45 Valinin görev yeri değişecek..  Kararnamede Bursa’ya yeni valinin atanacağı da geçiyor.

Uzun süredir çıkması beklenen valiler kararnamesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkabakan Davutoğlu arasından yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle birtürlü çıkamadığı kulaktan kulağa dolaşan bir şayiadır. Yeni Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümet, geçikmiş olan kararnameyi çıkarmak için kolları sıvadı. Hazırlanana kararname Cumhurbaşkanının önünde. Kararnamenin bugün yarın çıkması bekleniyor.

BİRÇOK VALİ VE BÜYÜKELÇİNİN YERİ DEĞİŞECEK

Valiler Kararnamesi çok kısa bir süre içinde çıkacak. Kararname ile yaklaşık 45 Valinin görev yeri değişecek bir kısmı da merkeze çekilecek. Aynı şekilde yaklaşık 60 büyükelçi de aynı şekilde görev yeri değişecek ya da merkeze alınacak. Farklı bakanlıklardan çok sayıda genel müdür, müsteşar, vali ile emniyet müdürünün ataması gerçekleştirilecek. Vekaleten yönetilen ve karar almanın zor olduğu yerlere de atama yapılarak sistemin açılacağı belirtiliyor. Ekonomi yönetiminde ilk atama Hazine Müsteşarlığı’na yapılacak. İbrahim Çanakcı’nın IMF’ye 2014 yılında IMF’ye İcra Direktörü olmasının ardından vekaletle yönetilen Hazine’ye henüz müsteşar ataması yapılmadı.

KARARNAMEDE MÜFTÜLER DE VAR

Çıkması beklenen kararnamede 40’a yakın müftünün de olduğu gelen bilgiler arasında. Uzun zamandır beklenen kararname ile birçok müftünün yeri değişecek. Bazı müftüler, başka kadrolara atanmaz üzere merkeze çekilirken, bazı müftülerin farklı illere atanması ve bazılarının da terfi etmesi bekleniyor. Kısaca bu yeni kararname ile birçok makam el değiştirecek. Allah (c.c.) hakkımızda hayırlı olacak idarecilerin başımıza gelmesini nasip eylesin.

ASALETEN ATAMA YAPILACAK

Finans piyasaları için kritik öneme sahip Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eksik üye ile toplanıyor. Maliye Bakanlığı’nda Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü vekaleten yönetiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz