Atama yetkisi yeni Başbakan Yıldırım’a verilebilir!

23 Mayıs 2016 Pazartesi, 00:53
binali_yildirim

AK Parti’nin yeni MKYK’sında yer alan Fatih Şahin, Davutoğlu’nun devrettiği il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Yıldırım’a verilebileceğini söyledi.

Olağanüstü kongreye giden Ak Parti’de birçok yeni isim MKYK’ya girdi.MKYK’daki yeni isimlerden Ankara milletvekili Fatih Şahin’e göre, il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi ilk toplantıda Binali Yıldırım’a verilecek.

Habertürk TV canlı yayınında konuşan Şahin, MKYK’daki değişikliklerin sürpriz olduğunu belirterek, “Bu kadar değişimi ben de beklemiyordum. Burada ciddi bir şekilde AK Parti’nin geleceği planlanıyor. 35-40 yaş aralığında birçok ismin yer aldığı görülüyor” dedi.

29 Nisan’daki MKYK toplantısında Ahmet Davutoğlu’nun devrettiği il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Binali Yıldırım’a verilip verilmeyeceği sorusunu Şahin şu sözlerle yanıtladı:

“Ben muhtemel görüyorum. İlk toplantıda yetki devri yaşanacaktır. Kongrelerden sonra işlerin hızlı yürümesi için bu yapılmıştır. Oradaki nüans, bu yetki devrinin kötüye kullanıldığı veya özensiz davranıldığı gerekçesiyle bu yetkiyi MKYK’nın kendi uhdesine alması düşüncesiydi. Yeniden bu yetki verilir mi, muhtemeldir.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de, yetki devrine ilişkin “Büyük ihtimalle en kısa sürede bu yetki verilir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz