Ak kongrenin perde arkası

23 Mayıs 2016 Pazartesi, 13:16
binali yıldırım

Türkiye’de 14 yıldır hizmete aralıksız devam eden AK Parti’de Binali Yıldırım dönemi başladı.AK Parti, Binali Yıldırım himayesinde yepyeni bir döneme giriyor…14 yıllık iktidarı boyunca Türkiye’yi ileri hep daha ileri taşıyan ak parti seçimini yaptı. Partinin kurucularından Binali Yıldırım’a evet dedi.. Bayrağı artık Binali Yıldırım taşıyacak.

AK Parti’nin yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu AK Partiye dinamizm katacak yeni dönemin ilk işareti niteliğinde.

Titiz bir çalışmanın ürünü olan listede bölge ve il dengeleri göze çarpıyor. Listede gençler ve kadınlara da ayrı önem verildi. 50 kişilik MKYK‘ya 26 yeni isim girerken, kadın sayısı 7’den 15’e çıktı. MKYK‘da her bölgenin temsiline önem verildi.

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğü Doğu ve Güneydoğu‘nun parti yönetiminde temsiline özellikle dikkat edildi.. Toplumun her kesimine hitap eden, geniş tabanlı bir yönetim listesi oluşturuldu. Listede gayrı-müslim bir milletvekiline yer verilmesi de bunun işareti.

Yeni dönemde MKYK’da bakan sayısı da düşürüldü. Yeni isimlerin parti yönetiminde yer alması sağlandı. Bakan sayısının düşürülmesi, başkanlık sistemine geçişin de işareti niteliğinde.. Çalışmalar bu yönde sürdürülecek.

Yeni yönetim ile partide geniş bir istişare ortamının sağlanmasına zemin hazırlandı… Listede ekonomistten hukukçuya, sağlık alanından ulaştırmaya kadar her alanda yetkin kişiler seçildi.

MKYK listesinde tecrübeli isimlere de yer verildi. Partinin kuruluşundan bu yana yer alan bazı isimler özellikle yönetimde tutuldu ki parti yönetimine birikimlerini aktarmaları sağlansın.

Listede ismi bulunanların tamamının hareketin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a yakın isimlerden oluşması yeni dönemdeki uyumun da işareti gibi. Cumhurbaşkanı‘nın önderliğinde icracı bir başbakan ve liderine bağlı bir AK Parti yapısı içinde yeni dönemde büyük proje ve hizmetlerin ortaya çıkacağı gün gibi ortada.

AK Parti’nin “değişimi” ve “yeniliği” yakalama gücünü ve iradesini de gösteren yeni yönetim CHP ve diğer partilerin aksine değişime ayak uyduran dinamik bir parti yapısını ortaya koyuyor.

Salondaki büyük coşku da genel başkan Binali Yıldırım’a gösterilen sevgi seli de yeni dönemin AK Partiyi daha da güçlendireceğinin işareti gibi.. Destek, Binali Yıldırım’ın parti tabanı tarafından büyük kabul gördüğünü gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz