Rusya’dan geri vites

21 Mayıs 2016 Cumartesi, 11:41
putin

Rusya, Türkiye’ye karşı uyguladığı yaptırımlarda geri adım atmak zorunda kaldı.Rusya’nın Türk tarım ürünlerinin tamamına uygulayacağı ambargo kararı rafa kaldırıldı. Türkiye’den sebze meyve alımını tamamen durduracağını açıklayanRusya, maliyeti karşılayamayınca geri adım atmak zorunda kaldı.

Rusya tarım ürünleri denetim kurumu, yasak getirme gibi bir planın olmadığını ve Türk tarafının yapıcı çalışmaya kararlı olduğu sürece Rusya’nın da işbirliğini sürdüreceği açıkladı.

RUS İKTİSATÇILAR MEMNUN

Rus iktisatçı Denis Tyurin Türkiye’den tüm tarım ürünlerini yasaklama kararından vazgeçmesinin doğru bir karar olduğu görüşünde:

“Türk tarım ürünlerini başka ülkelerin ürünleriyle değişme çabalarımız fiyatların pahalanmasıyla sonuçlandı. Bu iş ucuz Türk malı alma alışkanlığı bulunan Rus tüketicilerin tepkisine yol açtı. O yüzden yeni yasakları değil ekonomik ilişkileri iyileştirmemizin yollarını düşünmeliyiz. Ama bunun için öncelikli olarak politik bir çözüm lazım…”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz