Mehmet Ali Şahin’den veda sinyali

14 Mayıs 2016 Cumartesi, 12:46
mehmet ali şahin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ‘Belki de siyasi hayatımın sonuna doğru yaklaştım’ ifadesini kullanarak siyasete veda sinyali verdi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Birbirlerine mecbur ve mahkum iki alandır,siyaset ve medya alanı” dedi.

Şahin, Türkiye gazeteciler Federasyonu (TGF) ve Karabük Gazeteciler ve  İletişimciler Derneği tarafından Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen“Medya  ve siyaset İlişkileri” panelinde yaptığı konuşmada, ne medyanın siyasetsiz  olabildiğini, ne de siyasetçinin medyasız olabildiğini söyledi.

SİYASET VE MEDYA

Birçok demokratik ülkede siyasetçilerle medya mensupları arasında  zaman zaman birtakım gerginlikler olduğunu ifade eden Şahin, “Ama bu birbirlerine  muhtaç oldukları gerçeğini ortadan kaldırmaz. Dolayısıyla birbirlerine mecbur ve  mahkum iki alandır, siyaset ve medya alanı.” diye konuştu.

“SİYASİ HAYATIMIN ARTIK SONUNA DOĞRU YAKLAŞTIM”

Uzun yıllar İstanbul’da, bir dönem Antalya’da siyaset yaptığını  hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

“Benim kişisel olarak basın mensuplarıyla ilişkilerim hep düzgün  cereyan etmiştir. Çünkü biz basın yayın organlarımızın, basın mensuplarımızın,  medya dünyasının, toplumun gören gözü olduğuna inanırız, işiten kulağı olduğuna  inanırız. Biz siyasiler her şeyi yakından takip edemeyebiliriz, olup bitenlerle  ilgili bilgileri toplayacak imkanlarımız olmayabilir. Ama olup bitenlerle ilgili  bilgileri getirecek, haberleri getirecek, yorumlarla bizi güçlendirecek, hatta  eğer hata yapmışsak hatamızı da söyleyerek onların düzeltilme imkanını sağlayacak  olan ciddi bir sektör olarak görüyorum medyayı.”

Şahin, uzun süredir siyasetin içinde olduğunu vurgulayarak, “1983  yılından beri fiilen, aktif olarak siyasetin içerisindeyim. Uzun bir zaman olmuş,  belki de siyasi hayatımın artık sonuna doğru yaklaştık. Basın mensubu  arkadaşlarımla birlikte olmaktan her zaman haz duymuşumdur.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz