Erdoğan rest çekti Avrupa geri adım attı

12 Mayıs 2016 Perşembe, 14:57
türkiye ab

Avrupa Komisyonu’n dan yapılan açıklamada, ‘Ankara’nın Terörle Mücadele Yasası’nı değiştirmeyi reddetmesinin süreci bitirmediği’ belirtildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri Avrupa Birliği’ne geri adım attırdı. Terör tanımının değişmesi için vize muafiyetini tehdit unsuru olarak kullanan AB, Erdoğan’ın restinden sonra “Ankara’nın terör tanımı anlaşmayı sonlandırmaz” açıklaması yaptı.

Açıklamayı Avrupa Komisyonu sözcüsü Margaritis Schinas, Brüksel’de yaptı.

Komisyondan gelen açıklamadan dakikalar önce konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker ise Ankara’dan terörle mücadele yasasını mutlaka yeniden gözden geçirmesini istemişti. Juncker, “Ankara adım atmazsa AB-Türkiye anlaşması olmayacak” demişti.

Avrupa Komisyonu, dakikalar sonra Juncker’in sözlerini boşa çıkarmış oldu.

Ankara: Değişiklik imkansız

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Perşembe günü BBC’ye yaptığı açıklamada Schengen vize serbestisi için umutların azaldığını söylemişti. Bozkır, AB’nin istediği terörle mücadele yasalarında değişiklik yapılmasının imkansız olduğunu belirtmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz