Bahçeli’den FLAŞ ‘başkanlık’ açıklaması!

11 Mayıs 2016 Çarşamba, 13:42
devlet bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli dün partisinin grup toplantısında başkanlık sistemini değerlendirdi. .Dün partisinin grup toplantısında başkanlık sistemini değerlendiren Bahçeli şöyle konuştu:

“Eğer yeni bir sisteme gereklilik varsa, devleti yeniden tanım ve tarif konusuna milletin tamamı tam bir fikir ve bilgi ittifakıyla tamam diyorsa, ancak o zaman ne konuşulup tartışılacaksa gündeme alınmalıdır.

Bunun dışında her söz zaman kaybı, her teşebbüs yeni bir çatışma ve cepheleşme kaynağı olacaktır. TBMM’de, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması Genel Kurul’a gelecektir.

AKP ve CHP’de fire verilmesi güçlü ihtimaldir. MHP bu konuda da milletinin yanında duracak, milli vicdanın sesi olacaktır.

MHP’nin hukuki boyutta vereceği destek bir hükümet mantığı içinde ele alınmalıdır.

Terörizmi yok etmek amacıyla MHP her uzlaşma teklifine, her ahlaklı çağrı ve davete gönüllüdür.”

MHP Genel Merkezi, 15 Mayıs’ta kongre yapılması için çağrı heyeti oluşturan Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararını tedbiren durduran mahkeme kararlarına dayanarak Ankara 25. İcra Dairesi’ne başvurdu. Daire, kongrenin engellenmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasına karar vererek Ankara Valiliği’ne yazı yazdı. Nihai kararı Yargıtay verecek olsa da, kongre gününe kadar sonuç çıkmazsa Daire’nin kararı geçerli olacağından polis kongreye izin vermeyecek..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz