Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ile özel görüştü

06 Mayıs 2016 Cuma, 11:24
erdoğan binali yıldırım

Ak Parti kurulduğunda Bursa siyasetinin kendine özgü heyecanı vardı.

Kurucu il başkanının yanında kurucu ilçe başkanları mevcuttu.

Siyaset adam kazanma sanatı iken, sanki bursa da adam kaybetme sanatına dönüştü.

Bir oy bile çok kıymetli olduğu dönemler geride kaldı.

Herkes ‘nasıl olsa Tayip Erdoğan var’ diye bir aymazlık içinde.

‘Fitne, fesat, dedikodu, adam ipleme, sen bizden değilsin’ mantığı guruplaşma hepsi Bursa da kendini ayan beyan gösteriyor artık. En son kamuoyuna yansıyan “Pelikan belgeleri” Tayip Erdoğan ile Davtuoğlu arasında bir fitnenin oluşmasına mı sebep olacak onu da zaman gösterecek.

Gün, birlik olma günü.

Genel anlamı işin özü de bu.

Mudanya da gelen pis kokular, kavgalar, gürültüler bir ilçe başkanının değişmesine sebep oldu. Lokal çözüm mü genel çözümü onu da zaman içerisinde göreceğiz.

MKYK’da ki yetki devri birçok şeye gebe gibi duruyor.

Kurucu ilçe başkanları derken Mehmet Emin Tutan milletvekili oldu. Şevket Orhan, Ali Koyuncu milletvekili oldu.

Kurucu başkanlarından iki dönem milletvekili yapan Emin Tutan, üçüncü dönem artık çok fazla görünmüyor ortalarda.

Hac, umre derken kendini dünyalıktan çekti galiba.

Ali Koyuncu Mustafakemalpaşa’yı temsilen milletvekiliydi, kurucu ilçe başkanıydı. Açıkçası ilçe başkanlığı döneminde Kemalpaşa da çok fazla eleştiriler, adam iplemeler, kayırmalar duymadık. Ama son dönemde Kemalpaşa da yaşananlar, ortaya atılan iddialar wikileaks belgelerini aratmayan türden.

Aslında bir pelikan iddiası varsa Kemalpaşa da olması çok daha anlamlı olurdu.

Bu şirin ilçemizin 104 köyü 6 beldesi var.

Ali Koyuncu’nun Ovaazatlı seçimlerindeki çalışmasını, seçim kazanılırken hangi fedakarlığı yaptığını yakından gözlemleyen biriyim.

Ve Ovaazatlı seçimleri başarılı olurken, Ali Koyuncu’nun özümsenmeyecek bir başarısı olduğunu biliyorum.

Siyaset acımasız. Dünkü başarılar unutuluyor. Tayip Erdoğan’ın karşısında olanlar bugün görevde olabiliyor.

2007 yılı seçimlerinde kahvesine Tayip Erdoğan posteri astırmayanlar bugün Kemalpaşa da siyasi baş rolde.

Geçmişle ilgili sahte hesap görürcesine bugün Kemalpaşa yönetimi her hangi bir etkinliğe kimseyi çağırmıyor.

Buna Ali Koyuncu da dahil.

Kemalpaşa  Belediye Başkanının kendine özgü tavrı, Bülent Arınç hayranlığı aşikar ortada. En son düğündeki paylaşılan resimler işin delili gibi.

En son basına düşen Kemalpaşa’daki imara açılan yerlerin MHP li meclis üyeleriyle hareketi,  AK Partili meclis üyelerinden saklanması neyin nesi bizde anlamadık açıkçası.

Oysa  birlik beraberliğin resmiydi Kemalpaşa. Şimdi entrika ve kavgaların başkenti gibi duruyor..

Merak ediyorum.

Ali Koyuncu’dan sonra bir dönem Önder Matlı vekillik yaptı..  Önder Matlı döneminde de aynı belediye başkanı mevcuttu. İlçe başkanlığı seçilmesine Bülent Arınç’ın manevi oğlu gibiydi Sayın Matlı. Ne oldu da Kemalpaşa bu hale geldi. Şu ölümlü dünya da Tayip Erdoğan’ın arkasına saklanarak siyaset yapan yapı, yarın olumsuzluklar karsısında kimi neyle toplayacak.

Zira bugün tarımın gözde ilçelerinden biri…

At harasının olduğu devasa tesisi. Biberi, hayvancılığı önemli özellikleri. Oysa bütün bunları unutup bir tek Kemalpaşa tatlısının arkasına sığınarak üzerine tayin dökerek yiyorsunuz. Bülent Arınç’ın koordine eden merkezi sağlam ekibi imajında. O zaman bir şey yanlış. Bülent Arınç hükumeti eleştirirken, ya çıkın onun eleştirilerini doğru olduğunu savunun, ya da  “Sayın Başbakan Yardımcım yanlış yapıyorsunuz” deyin.

Susarak siyaset yapmak koltuk ve siyasi hesapları olanların işi…

Sizin siyasi hesaplarınız nedir bilmiyorum ama Kemalpaşa’dan Bursa’ya çok iyi kokular gelmiyor.

Kurucuların içinde olan hiçbir arkadaşınızı hiçbir yere çağırmıyorsunuz.

Daha açık sorayım yanılıyorsam lütfen tekzip ediniz.

Mesela kurucu ilçe başkanınız Ali Koyuncu’yu şu ana kadar hangi çalışmaya çağırdınız?. Ya da tarım bakanlığında almış olduğu göreve bir hayırlı olsun ziyaretinde nezaketen bulundunuz mu?

Bütün bunları söylerken, Ali Koyuncu’yu savunuyor noktada değilim.

Geçmişteki yazılarıma bakarsanız en acımasız eleştirileri yapan birisiyim.

Ama süreç gösteriyor ki bu partinin herkese, her bireye ayrı ayrı ihtiyacı var.

Sizin kurduğunuz siyaset dünyasında bizden olmayan dediklerinizi tıpkı Arınç gibi harcıyorsunuz.

Onun için önder aldığınız kılavuzunuz Sayın Erdoğan’a  zarar veriyor. Siz de bu tutumunuzla zarar veriyorsunuz.

Tüm bunlar olurken, aslında haklısınız ve doğru yapıyorsunuz.

Çünkü siyasi il müdürünüz hangi stratejiyi uyguluyorsa onu yapıyorsunuz.

Aslında balık baştan koktuğu için sizin de pek umurunuzda olmuyor.

Siz nasıl Ak Partilisiniz ki, partinize zarar veriyorsunuz. Tayip Erdoğan’a zarar veriyorsunuz. Temsil yeteneğinizi bu tavrınız nedeniyle kaybettiniz Ankara da Bölge milletvekiliniz de yok. Bütün bunların sebebi sizler olduğunuzu hiç düşündünüz mü?

Barıç Manço’nun Kurtalan ekspres grubu gibi kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz.

İşte yanlışı da tam burada yapıyorsunuz.

Orhangazi deki yanlışı yazdığım da bazı arkadaşlar bana kırıldı. Ama sonra göründü ki biz doğruyu söyledik. Mudanya da kavgayı yazdık sonra haklı çıktık. İl başkanının Yıldırım Belediye Başkanı Edebali arasındaki kavgasını yazdık zaman bizi haklı çıkardı. Şimdi Kemalpaşayla ilgili en son Nevzat Yalçıntaş ve Bülent Arınç’la olan nikah merasimindeki resimlere bakıyor yanlış yaptığınızı görüyor ve söylüyorum.

Demedi demeyin.

Bursa’yı bilinmez bir felakete sürüklüyor, bunu yaparken il müdürüyle beraber hareket ediyor, Bülent Arınç’ı hangi ayak ve fikir oyunlarıyla kandırdıysanız, İçişleri bakanı Efkan Ala ve Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na da aynısını yapmaya çalışıyorsunuz.

Ama şunu biliyorum ki o nikah törenindeki resim karelerine ve yanlış yönlendirmelerine Sayın Efkan Ala ile Sayın Müezzinoğlu’nu sokamayacaksınız!

Şimdi sonuç şu; Bir şeyler artık daha net görünüyor ki, atamaların yetkisi teşkilat başkanından alınarak MKYK ya verilmesi sizin de çok fazla rahat edemeyeceğiniz anlamına geliyor.

Keza Yeni oluşacak MKYK’dan pek beklentiniz olmasın.

Ama bugün MKYK gibi bir kurum var. Genç bir kardeşimiz Ahmet Kılıç orda. MKYK üyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala, Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu. Bursa’yı ilgilendiren dört MKYK üyesi.  İnanın sizin yanlışlarınıza artık geçit vermeyecek.

 

MUSTAFA ATAŞ’IN YANLIŞI

Teşkilatların bu hale gelmesinde 1957 Tunceli Çemişkezek doğumlu Mustafa Ataş’ın  artık yanlış yapma lüksü olmayacak. Bilin istedik.

Gerçekler acıdır ama bir şekilde de görülecek.

Kullar görmesine sebep olmasa da, Yüce Allah’ın ilahi adaleti mutlaka ve mutlaka tecelli edecek.

Unutmadan şunu hatırlatayım; Sabırdan sonra söylenen söz ağır olur. Söyletmeyin. Artık bu teşkilatlar çok sabretti, tavsiyem söyletmeyin.

 

AK PARTİ DE NÖBET DEĞİŞİMİ

Başbakan Davutoğlu görevi sürecinde iyi niyetli bir tablo çizdi. Ancak bu tutumu, kimsenin kalbini kırmama çabası Ak Parti içine yerleşmeye çalışan virüsü temizlemeye yetmedi. Paralel yapıya yönelik mücadeleyi sekteye uğrattı. Devletin ve ülkenin geleceğinin milli istikbalinin tehlikeye uğramaması adına daha otoriter yönetim olma ihtiyacı hasıl oldu..

Dolayısıyla Ak Parti 22 Mayıs’ta kongreye gidiyor..

 

BAŞBAKAN KİM OLACAK?

Bir garip emekçi olarak haberi ilk paylaştığımda tepki gösteren dostlar. Haklılığımı ispatlamak için değil de  söylediğimin doğruluğuna bakın. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığı için konuşulan isimler arasında Erdoğan’ın başdanışmanlığını da yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,  Enerji Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu.

Ama konuşulmayan en güvenilir iki isim daha var.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik ile Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi işler Sorumlusu Sayın Mehmet Ali Şahin Ak Parti’nin yeni genel başkanı ve başbakan olabilir.

Bu da benim tahminim.

Allah ülkemize ve milletimize hayırlı kapılar açsın.

((( 7/24 Kulis Takip)))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz