Erdoğan: Makamlar hizmet için bir araçtır

04 Mayıs 2016 Çarşamba, 20:27
erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlık görüşmeleri sırasında yaşananlar üzerinden eleştirdiği HDP için “Milletin temsilcisi olmaya layık değil” ifadesini kullandı. Muhtarlara seslenen Erdoğan, “Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır” ifadesini de kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de 25. kez düzenlenen muhtarlar toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde dokunulmazlık teklifinin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu’nda yaşanan kavgalar vardı.

İsim vermeden HDP’li milletvekillerini eleştiren Erdoğan, “Dokunulmazlık görüşmelerinden terör örgütü marşını söyleyerek çıkan sözüm ona milletvekillerinin de onları kahraman edasıyla haberlerine taşıyan medya kuruluşlarının da iplerinin nereye uzandığı malumdur” dedi.

Cumhurbaşkanı eleştirilerine şöyle devam etti:

“Parlamentoda oturumları ne hale getirdiklerini izlediniz. Komisyonda neler yaptıklarını masaların üzerinden nasıl atladıklarını gördünüz. Hatta oraları işgal kuvvetleri gibi işgal etmeye ve bu tür eylemler yapma girişimlerinde bulundular.

Halbuki komisyon başkanı istese oraya ne medyayı sokardı ne de bu danışmanları. Ama onlara özgürlük adına böyle bir alan açtı. Onlar bu alanı bu fırsatı usulüne uygun kullanmadılar. Ve bu millete üzüntü verecek bu tabloyu sergilediler. Bu millet buna layık değil. Bu millet bu tür görüntülere layık değil. Bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil.

Türkiye demokratik bir hukuk devleti olduğu için bu meseleleri usulüne uygun çözmenin gayretindedir. Dünyada hiç kimsenin gösteremeyeceği sabrı ortaya koyup örnek bir mücadele sergiliyoruz.”

“DAHA ÇOK ZAİYAT VERİRLER”

Terör örgütü IŞİD’in Kilis’e yönelik roketli saldırılarına da değinen Erdoğan, “Çok sayıda vatandaşımız ve Suriyeli misafirlerimiz hayatını kaybetti. Hepsine başsağlığı diliyorum. Saldırılara misliyle karşılık verilmiştir, verilmeye de devam edilecektir” diye konuştu.

“Bir mücadelenin içinden geçiyoruz, sıkıntı büyük” ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Türkiye hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmadı, bırakmayacak. DAİŞ en büyük ziyatı Kilis’e yaptığı bu tür operasyonlarda vermiştir ve bu böyle devam ederse daha çok zaiyat verir. Türkiye tüm terör örgütleriyle mücadele edecek güce ve kararlılığa sahiptir.

Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz, başaramayacaklar. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz, başaramayacaklar.”

“MAKAMLAR HİZMET İÇİN ARAÇTIR”

Erdoğan’ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

“Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar da olsanız, belediye başkanı da olsanız, milletvekili de bakan da başbakan da cumhurbaşkanı da olsanız, kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır.

Türkiye bu niyetle çalışan kadrolara sahip olduğu dönemlerde tarihi atılımlar yapmıştır. Buna karşılık sadece kendi ideolojik saplantıları, kendi çıkarları için hizmet makamlarını işgal edenler; Türkiye’nin birikimini artırmak şöyle dursun, mevcutu da heba etmişlerdir.

“BULUNDUĞUNUZ YERE NASIL GELDİĞİNİZİ UNUTMAYIN”

Mahallelisinin, köylüsünün tam desteğini elde eden bir muhtarı nasıl kimse yıkamazsa, seçimle gelen diğer hizmet makamındakilerinin tamamı da aynı güce ve güvene sahiptir. Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, orada ne yapmanız gerektiğini ve hedeflerinizin neler olduğunu unutmamanızdır.

Türkiye kendi sorunlarını kendi çözmek zorundadır. Ne zaman çözümü başkasından beklesek ayağımıza bağ olmuştur.

Kurda sormuşlar boynun neden kalın diye, o da kendi işimi kendim yaparım da ondan demiş. Biz de kendi işimizi kendimiz gördüğümüzde başarılı olduk.

Biz göçebe kabilesi değiliz. Medeniyet varlığımız bin yılı buldu. En büyük eksiğimiz bu şanlı geçmişi yeni nesillere öğretememizdir. Tarih kitaplarında hep aldatıldık.

Bundan dolayı da ne yazık ki nesiller o heyecanı yakalayamadılar. Şimdi onlara bu heyecanı vermemiz lazım. Asıl fotoğrafı göremeyince küçük fotoğraflar gözümüzde büyüyor.

Terör olayları, paralel devlet yapılanması ihanetleri bunlardan biridir. Karşımızdaki terör örgütü sadece eli silahlı 5-10 bin militan değil. Asıl cesaretlendiren ve yaşaran arkasındaki karanlık destek, üst akıldır. Paralel yapı, operasyon aracı haline dönüşmüştür.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz