STK’lardan ‘Kardeşlik’ çağrısı

28 Nisan 2016 Perşembe, 17:49

Bursa Kent Konseyi çatısında bir araya gelen hemşehri dernekleri, Bursa’da gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınadı.
-Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, “Ülkemizdeki huzuru ve kardeşlik ortamını bozmaya çalışan hainlere müsaade etmeyeceğiz” dedi.

BURSA – Bursa Kent Konseyi çatısı altında bir araya gelen hemşehri derneklerin temsilcileri, Bursa’nın kent merkezinde Ulucami yakınında gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetledi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, “Ülkemizdeki huzuru ve kardeşlik ortamını bozmaya çalışan hainlerin dün akşam Bursa’mızda gerçekleştirdiği menfur saldırıyı lanetliyor, yaralı hemşehrilerimize acil şifalar diliyoruz. Ülkemizi kargaşaya sokmak isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Bu cennet vatan ve bayrak uğruna şehit olan güvenlik güçlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz” dedi.

Bursa’nın binlerce yıllık tarihi ile Osmanlı’yı kuran bir şehir olduğunu ve Bursa’da çıkan çınarın köklerinin 3 kıtaya yayıldığını söyleyen Çepni, Bursa’nın Türkiye’nin her köşesinden vatandaşı bünyesinde barındırdığını sözlerine ekledi. Bursa’nın bir dünya kenti olduğunu belirten Çepni, “Bu kentte yaşamımızı huzur içinde sürdürüyoruz. Bursa’dan yükselen sesle birlik ve beraberliğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Hepimiz kardeşiz” diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu Temsilcisi Lütfi Taşçı da ise, “Anadolu topraklarında asırlardır kardeş olarak yaşayan insanları birbirine düşman etmek isteyen ve Türkiye’yi bölmek isteyenler hedeflerine ulaşamayacaklardır. Ülkemizi ve halkımızı huzursuz eden terörü şiddetle kınıyor ve teröristlerin saldırılarında Türkiye için şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Bursa Kent Konseyi çatısı altında bir araya gelen hemşehri derneklerin temsilcileri ellerinde ‘Terörü Lanetliyoruz’ yazılı pankart ile toplu fotoğraf çektirdi. Dernek temsilcileri Bursa’dan kardeşlik mesajları verilmesine öncülük eden Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni’ye de teşekkür ettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz