Operasyon sadece MHP’ye değil..

14 Nisan 2016 Perşembe, 09:21
devlet bahçeli

MHP’ye yönelik operasyonunun aslında ülkeye yapıldığını ifade eden akademisyenler, bunun büyük bir planın parçası olduğunu söylediler.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki günkü grup toplantısında, partisine yönelik operasyonu açık dille ortaya koydu. Akademisyenlerden de, “MHP’ye yönelik operasyon” konusunda destek geldi. Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkanı Prof. Birol Akgün, son 2 yılda, Erdoğan öncülüğünde oluşan 13 yıllık istikrarı bozarak hem Türkiye’nin küresel sistemdeki etkisini azaltmak, hem de içeride güç kaybedecek koalisyonlar dönemine geçilmesi için çok çalışıldığını vurguladı. Akgün, “Son 2 yıldaki 4 seçimde şu anlaşıldı ki; mevcut halleriyle muhalefet partilerinin iktidar alternatifi olma şansı yok. O zaman cepheyi farklı şekilde kurmak gerekiyor. O da özellikle kritik durumlarda milletin beklentilerine uyan MHP’nin tutumunu değiştirecek bir değişime gitmek. Böylece AK Parti’nin iktidarına dışarıdan destek olduğunu düşündükleri MHP’nin karar süreçlerini etkilemek istiyorlar. Hedef Bahçeli. Amaç, MHP’yi dışarıdan etkilemeye karşı daha açık hale getirmek” dedi.

DELEGE SAĞDUYULU

Prof. Akgün, MHP’ye kaset operasyonunun kısmi bir etki yaptığını, ancak bütünüyle bir değişimi sağlamadığını vurgularken, şimdi de, seçimlerde yüzde 10’un az üzerinde bir oy almasından dolayı ‘yumuşak karın’ olarak görüldüğüne dikkat çekti. Akgün, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Bahçeli’nin sonrasında kimin geldiği önemli değil. Kritik durumlarda müdahale edilebilecek bir hale getirmek istiyorlar. AK Parti’de denediler bölmeyi, olmadı. O zaman muhalefeti yeniden dizayn etme politikası uygulanıyor. MHP’de başarırlarsa bu, CHP için de, HDP için de geçerli. Amaç da Türkiye’nin iç dengesi bozulsun, dışarıdan müdahalelere etkilenir hale gelsin. Türkiye’ye yönelik operasyon olarak görmek lazım.”

MHP SEÇMENİ  KASETE İZİN VERMEMİŞTİ

GENAR eski Genel Müdürü Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, “MHP üzerinde dizayn var. Kaset olaylarıyla başlamıştı fakat MHP seçmeni buna izin vermemişti. Üülkücü camia bunun bir operasyon olduğunu fark etti, partisine geri dönüp sahip çıktı. Şimdi ise hukuki mekanizmalarla aynı operasyon devam ettirilmek isteniyor” dedi.

(Star)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz