Dünya’da görüşemeyeceği kimse yok

02 Nisan 2016 Cumartesi, 10:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray’da 50 dakikalık bir görüşme yaptı. İki lider görüşmede terör ve mülteciler konusunda işbirliğini ele aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Beyaz Saray’da ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mülteciler konularıyla ilgili Türkiye-ABD arasındaki işbirliği ele alındı.

DİYARBAKIR İÇİN BAŞSAĞLIĞI…
Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak için ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Başkan Yardımcısı Jo Biden’ın ardından dün de ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Erdoğan-Obama görüşmesi, Obama’nın Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği yemeğin ardından gerçekleşti. Görüşmede, bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mülteciler ile alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki işbirliği konusu ele alındı. ABD Başkanı, şahsı ve halkı adına, Diyarbakır’daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için de şifa dileklerini iletti. Obama, Türkiye’nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini de teyit etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Barack Obama, terör örgütü DAEŞ’i geriletme ve ortadan kaldırmaya yönelik ortak çabaları artırmak için neler yapılabileceği konusunu da ele aldı.

GÖRMEZ’DEN 3 DİLDE HUTBE
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Maryland eyaletinde bulunan Amerika Diyanet Merkezi’nin resmi açılışını yapacak. Şimdiden bölgedeki Müslümanlar için buluşma noktası olan Merkez, bünyesinde ABD’deki en büyük camiyi de barındırıyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise dün camide Türkçe, Arapça ve İngilizce okuduğu hutbede, Müslümanlara “Asla başınızı öne eğmeyin” diye seslendi.

“ERDOĞAN’IN GÖRÜŞEMEYECEĞİ HİÇ KİMSE YOK”
Türk yetkililer, ziyaretin iç ve dış basında çıkan olumsuz haberlere rağmen dopdolu geçtiğini belirtti. Bir kaynak, “Cumhurbaşkanı ilk gün Türk Miras Vakfı (THO) organizatörlüğünde think-tank camiasıyla görüştü. Daha sonra da ABD’nin önde gelen Yahudi liderleriyle bir araya geldi. Toplantıya katılanlar kendilerine medyada yansıtılan Erdoğan ile burada konuştukları Erdoğan arasında büyük bir fark olduğunu söyledi” dedi. ABD’li yetkililer ile yaşanan görüşme trafiği de baş döndürdü. Özellikle Paralel Yapı’ya yakın basın organlarının iddialarına rağmen Erdoğan’ın düşünce kuruluşu Brookings’te yaptığı konuşma da büyük ilgi çekti. SABAH’ın görüştüğü bir kaynak, Brookings’in söz konusu konuşmanın yapılması için ikna edilmediğini aksine kuruluşun bu konuşmaya ev sahipliği yapmak için oldukça istekli olduğunu belirtti. Türk yetkililer ayrıca, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de görüşmek isteyip de ulaşamayacağı hiçbir grup yok” yorumunda bulundu.

İŞTE YALANLAR…
Paralel medyanın “Obama Erdoğan’la görüşmeyecek” propagandası çöktü. Cumhuriyet, Sözcü ve Yarına Bakış, Barack Obama’yla Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesinin gerçekleşmeyeceğini iddia eden haberlere imza attı. Cumhuriyet manşetinden, “Erdoğan’a randevu yok” derken, Sözcü de benzer bir algı operasyonuna soyundu. FETÖ’ye bağlı Yarına Bakış gazetesi ise “Obama Erdoğan’ı reddetti” diye başlık attı. Benzer bir kampanya uluslararası medyada da yürütüldü. Erdoğan’ın Obama ile görüşmeyeceğini iddia eden Wall Street Journal, “Türk Cumhurbaşkanı ABD’de soğuk karşılanıyor. Obama, Erdoğan’la görüşmeyi reddetti” dedi. Foreign Policy dergisi ise ABD yönetiminin Erdoğan’a kayıtsız kaldığını iddia etti. Ancak iki liderin dünkü buluşmasından sonra aynı gazeteler görüşmeyi haber yapmak zorunda kaldı.

İŞTE YALANLAR…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz