Çok sert tepki: Evlatlarımızı Cami altına pavyon açılsın diye Şehit vermedik

18 Mart 2016 Cuma, 10:37
seyfi öztürk pavyon

Orhangazi Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (OŞAYDER) Başkanı Öztürk, “Evlatlarımızı cami altına pavyon açılsın diye şehit vermedik” dedi.

Orhangazi Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyfi Öztürk, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası vesilesiyle yaptığı açıklamada “Cami altına pavyona” izin verenlere çor sert tepki gösterdi ve “şehitlerimizin yüzüne bakacak halimiz kalmadı” dedi

OŞAYDER Başkanı Öztürk, son günlerde Orhangazi ve Bursa gündemini meşgul eden Yeniköy Camii altına açılan pavyonlara vurgu yaparak “ Evlatlarımızı cami altına pavyon açılsın diye şehit vermedik” dedi. Öztürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“ Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftasının yıl dönümünde maalesef şehitlerimizin yüzüne bakacak halimiz kalmadı. Çanakkale savaşlarında destanlaşan kahramanlıklar göstererek bu aziz vatanı bizlere yeniden yurt yapan şehit ve gazilerimiz, kutsallarımıza namahrem elinin değmemesi için insanüstü gayret gösterdiler. Bu hakikat İstiklal Marşımızda yerini şöyle almaktadır.

Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:

Değmesin ma’ bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!

Bu ezanlar-ki şahâdetleri dinin temeli-

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

İşte istiklal mücadelemiz bu ruh anlayışı üzerine bina edildi. Bugünlerde ülkemizin her bir yanı terör saldırılarına uğruyor. Onlarca vatan evladını şehit veriyoruz. Bunu anlamak kolay, nitekim Çanakkale Savaşında da 250 bin şehit verdik. Dile kolay 250 bin şehit. Düşmana karşı mücadele edilirken şehit de verilir, gazi de olunur. Fakat öz vatanınızda mabetlerinize namahrem eli değiyorsa işte bunu anlayamayız ve de asla kabul edemeyiz. Evladını bu aziz vatan için şehit vermiş Yeniköylü Necati Palamut feryat ediyor. Yeniköy Camiinin üç metre yanına pavyon kurulmuş, camiye giderken utanıyoruz” diyor. Bu olay ilçe basınında da genişçe yer bulunca bizler sorunun çözülmesini bekledik. Öyle ya bu ilçe Yunan işgalinde değil ki Camilerimizin altına pavyon kurulsun. Eğer işgal varsa zaten her birimiz Mehmetçik olur gerekli mücadeleyi yaparız. Fakat bu ilçenin mülki amirleri var, belediyesi var, savcısı var. Cami altına pavyon kurulamayacağını bilmiyorlar mı? Biz evlatlarımızı bunun için mi şehit verdik. Yine basından öğreniyoruz ki Jandarma ekipleri bu mekânlara yasal mevzuata göre arama yapınca jandarma ekipleri aleni olarak tehdit ediliyor. Cephede bile askerimize kimse yan bakamazken ilçemizde bu tür olayların olmasını kabul etmemiz imkânsızdır.  Orhangazi Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kuruluşunun birinci yılını geri bıraktığımız bugünlerde derneğimize henüz bir yer tahsisi yapılmış değilken Cami altlarına belediyeye ait dükkânların pavyon yapılmasına göz yumuluyor. Hangi yüzle Çanakkale Zaferini ve Şehitler Haftasını kutlayacağız?” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Haber: İrfan Aydın /3. Göz HRA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz