İşte Kayyım atanan Zaman ve diğer yayın organlarının isimleri…

04 Mart 2016 Cuma, 19:38
zaman kayyım

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine mahkemenin aldığı kayyum kararının sadece Zaman gazetesini kapsamadığı ortaya çıktı. Mahkemenin gerekçeli kararında Zaman’ın da altında faaliyet gösterdiği FEZA Gazetecilik A.Ş’ye 3 kayyum atandı. Kararla Cihan Haber Ajansı ve Aksiyon dahil 17 yayın organının yönetimi de devlete geçti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Hakimliği’nin aldığı kayyım kararının sadece Zaman gazetesini değil, FEZA Gazetecilik A.Ş’yi de kapsadığı anlaşıldı. Kararla FEZA Gazetecilik A.Ş’nin çatısı altında faaliyet gösteren Cihan Haber Ajansı, Aksiyon dergisi dahil 17 yayın organının yönetimi kayyıma geçti.

KAYYIM LARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, şirketin çıkardığı Zaman Gazetesi’nin FETÖ/PYD örgütünün yayın organı haline geldiği kaydedildi. Gazetenin FETÖ yapılanmasının faaliyetlerine katıldığı, faaliyetlerini meşru göstermek ve propagandasını yapmak üzere çalıştığı kaydedildi. Kayyım ataması ile bu faaliyetlerin önüne geçilebileceği düşünülen kararda, ceza muhakeme kararı 133/1 maddesi gereği, Sezai Şengönül, AV. Tahsin Kaplan ve AV. Metin İlhan’ın kayyım olarak atanmasına karar verildi.

KAYYIM ATANAN YAYIN ORGANLARI

Bu kişilerin, FEZA Gazetecilik A.Ş’nin yönetim organlarının tüm yetkilerine sahip olduğu ve kayyımlara her bir şirket başına 10 bin TL ücret bağlanacağı öğrenildi.

1986’dan beri faaliyet gösteren Zaman gazetesi Feza Yayıncılık A.Ş. altında faaliyet gösteriyordu. Kayyım atama kararı ile Meydan Gazetesi, Today’s Zaman, Cihan Haber Ajansı, Aksiyon Dergisi, Zaman Kitap, Cihan Medya Dağıtım, Irmak TV, Radyo Cihan, Zaman Amerika, Zaman Azerbaycan, Zaman, Avusturya, Zaman Avrupa, Zaman Bulgaristan, Zaman Kazakistan, Zaman Romanya, Zaman Türkmenistan’ın yönetimi de kayyıma devredildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz