Başbuğ: 28 Şubat ‘darbedir’

01 Mart 2016 Salı, 10:25
ilker başbuğ

Genelkurmay eski Başkanı, Balyoz Davası’nın temyiz duruşmasına gönderdiği savunmada 17/25 Aralık’ın darbe girişimi olduğunu söyledi.
28 Şubat darbesinin yıl dönümünde yaşanan mağduriyetler bir kez daha hatırlanırken, bir başka darbe girişimine eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan teyit geldi. İlker Başbuğ, 17 Aralık’ın yansıtılmaya çalışıldığı gibi yolsuzluk operasyonu olmadığını, aksine iktidarı devirme amaçlı olduğunu ifade etti. Başbuğ, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde Ekim 2015’te görülen Balyoz Davası’nın temyiz duruşmasında yaptığı savunmada 17/25 Aralık darbe girişimiyle ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Başbuğ, Hanefi Avcı’nın son kitabından alıntı yaptığı savunmasında özetle şunları söyledi: “Hanefi Avcı son kitabında diyor ki, 17 Aralık’ta başlayan operasyonun yolsuzluğu ortaya çıkarmak değil, darbe olduğunu, rakibini devirmeyi ve iktidarı ele geçirmeyi hedeflediğini, ortada evet bir yolsuzluğun da olabileceğini ancak cemaatin hiçbir zaman yolsuzluğu önlemek ve bu yönde görev alma gibi bir hedefinin olmadığını yazmış.

17 ARALIK DARBEDİR

Ben de katılıyorum Hanefi Avcı’ya. Diyorum ki, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı en önemli ve en tehlikeli sorun, cemaatin illegal yapılanmasıdır. Yalnız bu düşünceyi ilk defa bugün dile getirmiyorum. Genelkurmay Başkanlığı dönemimde açıkça bu tehdide işaret ettim, ‘Bugün bize, yarın size’ dedim ama dinlemediler. Her şey, net olarak ortada.”

ASIL HEDEF ERDOĞAN

Hükümet, üniversiteye girişlerde adaletsizliğe yol açtığı gerekçesiyle Kasım 2013’te dershanelerin kaldırılması için çalışma başlatmıştı. Paralel yapının insan kaynağı olarak gördüğü dershanelerin kapatılacak olması nedeniyle, paralel polis-savcı-hakimler devreye girdi. İçinde işadamı ve bazı bakan çocuklarının olduğu “yolsuzluk” operasyonu görüntüsüyle 17 Aralık 2013’de hükümete yönelik darbe girişiminin ilk fitili ateşlendi. Soruşturmanın savcısı asıl niyetlerini Can Dündar’a verdiği röportaj’da anlattı. Savcı Celal Kara, soruşturmanın bir numarasının Erdoğan olduğunu belirterek, asıl hedeflerini ifşa etti. 17 Aralık darbe girişimine karşı başlatılan soruşturmada Erdoğan’dan “dönemin başbakanı” diye söz eden fezlekelerin bile hazırlandığı tespit edilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz