Hocalı Katliamı… Katil Ermeni…

26 Şubat 2016 Cuma, 23:58
hocali katliami

Tarihin en büyük Ermeni mezalimi: Hocalı Katliamı.
Tam 24 yıl önce bugün, Hocalı’da Ermeni mezalimi soykırımcı yüzünü gösterdi. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde büyük bir soykırıma imza atan Ermeniler, 106’sı kadın -bunlardan 56’sı hamileydi- 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeriyi vahşice katlettiler. Hamile kadınların karınlarını yardılar, kestikleri başlarla top oynadılar. Son yıllarda işlenmiş en büyük soykırım ve savaş suçu olarak tarihe geçen olayın failleri hâlâ hesap vermediler.Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde büyük bir soykırımı imza atan Ermeniler, 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeriyi vahşice katlettiler. Son yıllarda işlenmiş en büyük soykırım ve savaş suçu olarak tarihe geçen olayın failleri hâlâ hesap vermediler.

Tarih; 26 Şubat 1992. Yer; kardeş ülke Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabası. 1988 yılında başlayan Azerbaycan-Ermenistan savaşında Karabağ bölgesindeki çatışmalar sırasında, Ermeni tarafı stratejik öneme sahip olan Hocalı’ya saldırdı. Azeri güçlerinin bulunmadığı kasabada sivil halk, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede Ermeniler tarafından çeşitli işkence yöntemleriyle şehit edildi. Sovyetler Birliği’nin (Rusya) desteğini alan Ermeniler, Türklerin kasabadan kaçışlarını ve dışarıdan yardım gelmesini de engellemek için kasabanın giriş-çıkışları ile havaalanını kapadılar ve tarihin en büyük Ermeni mezalimi başladı.

83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 Azeri vahşice öldürüldü, toplam 487 kişinin de ağır yaralandığı katliamda anlatması zor birçok olay yaşandı. Onlardan biri şöyle: Elleri bir ağaca arkadan bağlanan hamile bir kadının başına dikilmiş olan iki Ermeni yazı tura atıyordu. Karnı burnunda çaresiz bir Azeri kadınının bebeğinin kız mı erkek mi olduğu Ermeniler tarafından tartışılıyordu. Çaresiz kadın bir hazan yaprağı gibi titriyordu. Elbiseleri yırtık, ayakları çıplaktı… Ermenilerin uzun boylu olanı elindeki AK-47 model Rus yapımı otomatik tüfeğinin namlusuna monte edilen seyyar kasaturayla kadının karnını yarıp çocuğu çıkarttı. Katliamdan sonra 56 hamile kadın karnı yarılmış ve bebekleri öldürülmüş bir halde bulundu.

KESİK BAŞLA FUTBOL OYNADILAR

Ermenilerin işgal ettikleri Hocalı’da dehşet verici olaylar yaşandı. Canlı canlı insanların kafa derilerini yüzdüler, sağ olarak ele geçirdiklerini ise sistematik bir işkenceye ve tıbbî deneylere tâbi tutarak, insanlık dışı muamelelere maruz bıraktılar. Hızar ve testereler ile diri diri insanların kol ve bacaklarını kestiler. Kesik kafaları sepetlere doldurdular. Kesik başlarla futbol oynadılar.

TÜRKİYE SON KALE

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye’nin bütün Müslüman Türk dünyasının kalesi olduğunu belirterek, “Son kale ne kadar zayıflarsa hepimiz zayıflayacağız. Bunu bütün dünyanın her yerinde yaşayan Türk ve Müslüman insanının iyi bilmesi gerekir” dedi.
Paşayeva, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Anadolu’da Ermeni Mezalimi ve Hocalı Soykırımı” panelinde yaptığı konuşmada, gençlerin tarihini iyi bilmesi ve okuması gerektiğini söyledi. Tarihin bu milletin kimliği ve geçmişi olduğunu vurgulayan Paşayeva, “İbrettir, güçtür, geleceğe doğru yürümenin yolunu gösteren çok önemli bir bilim dalıdır. O yüzden gençlerimizin tarihimizi iyi okuması, her defasında aynı tarihi şeyleri artık konuşmamamız gerekir” dedi.

Hitler gibi katlettiler

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Arslan, Hocalı Katliamı’na soykırım demek için bütün unsurların mevcut olduğunu belirterek, “Hitler’in yaptığı soykırım ile Hocalı’da yapılan soykırım arasında hiç bir fark yoktur” dedi. Arslan, Hocalı Katliamı’nın yakın dönemin en önemli soykırımlarından biri olduğuna işaret ederek, 5 büyük ülkenin aralarındaki ittifak nedeniyle bu olaya katliam denmediğini anlattı.

Savaşın da bir ahlakı olur

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Toğrul İsmayıl, Hocalı Katliamı’nın yıldönümünü değerlendirirken, “Savaşlar olsa bile savaşların bir etiği olması, bunun sivillere yönelik olmaması, sivillerin bu tür çatışmalarda az zarar görmesi lazım. Zamanında Hocalı’daki olayların önlenmesi mümkün olsaydı günümüzde de katliamlar yaşanmazdı” dedi.

Katliamı Rusya yaptırdı

Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Recep Çelik, “Ermenistan’ı kurduran Rusya, Türk Cumhuriyetleriyle, Türkiye arasındaki bağı koparmıştır. Bütün hedef buydu. Rusya Hocalı Katliamı’nın arkasındaki güçtür” dedi.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz