Erdoğan’dan karanlık yüzlere: Olsanız ne yazar olmasanız ne yazar

20 Şubat 2016 Cumartesi, 11:15

28 kişinin ölümünden sonra terör örgütü YPG’nin avukatlığına soyunan karanlık yüzlere Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki gösterdi. Erdoğan, batının yanında yer alan sözde aydın müsveddesi akademisyenlere, “Aydın olmakla uzaktan yakından alakaları yok” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine, Ankara’daki terör saldırısında 28 kişinin şehit olduğunu belirten Erdoğan, ilk etapta 61 olan yaralı sayısının dün itibarıyla 28’e indiğini, yaralıların iyileştikçe taburcu edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkanın sökülmeye başladığını belirterek, “Bir defa işin ilk etabında canlı bomba durumunda olan kişi, ismini zikretmeme gerek yok artık biliyorsunuz. Peki bu kişi kimdir, canlı bomba? Kesinlikle bir defa hiç tereddüdümüz yok, YPG. O zaten PYD’nin silahlı gücü, malum. Olayın örgüt olarak şu anda faili her ne kadar üstlenmeseler de YPG ile PYD. Bunlar bu işin faili konumundalar” dedi.

PYD VE YPG’Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDİN

Gelinen noktada Batılı devletlerin tavrını da eleştiren Erdoğan, “Batı’nın anlamamakta direnmesi bizi üzmektedir. Çünkü birçok belgeleri, bilgileri biz kendilerine aktardığımız halde, örneğin bir PKK’yı Avrupa Birliği, Avrupa, terör örgütü olarak ilan etmiştir ama şu olayda dahi, dikkat edin terör örgütlerinin adını vermemektedir. Sadece terör örgütü olarak geçiştirmektedir. Ben bu konuda yani bizim yanımızda olmaları, yaklaşım itibarıyla güzel olabilir, hoş olabilir ama bu neticeye varacak bir şey değildir. Bizim yanımızdasın da niçin PKK, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kalkıp terör örgütü olarak ilan edilirken PYD’yi, YPG’yi hâlâ terör örgütü olarak niye ilan etmiyorsun? Kalk bunları da ilan et. Daha ne istiyorsun bizden, belge, bilgi ne istiyorsan bunları sana veriyoruz” şeklinde konuştu.

SİZ BENİM YANIMDA OLSANIZ NE YAZAR OLMASANIZ NE YAZAR

Aydın geçinen sözde akademisyenlere de yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunların yanında yer alan aydın müsveddesi diye geçinenler çıktı gene. Nasıl aydınsa bunlar? Bunlar şimdi onların yanında yer alıyor. Bunlara karşı benim ülkemde milletimin tavrı olması lazım. Bunların aydın falan uzaktan yakından alakası yok. Yani birkaç kitabı olan veyahut herhangi bir yerden bir profesörlük unvanı almış olan aydındır diye bir şey yok. Ya, siz benim yanımda olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar?” sözleriyle eleştirdi. Milletin yanında ve milletle beraber olduğunu, bütün teslimiyetinin milletin geleceğine yönelik olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ama bunların milletle ilgili bir derdi yok. Bu adamların hiçbirinin bu ülkede dikili bir taşı yoktur. Onlar ‘Biz şu kadar öğrenci yetiştirdik, bu kadar öğrenci…’ İşte o yetiştirdikleriniz zaten bütün bunları yapıyor. Siz bu ülkede vatansever, milliyetperver bir millet yetiştirmediniz. Siz, ellerine silah verdiniz, üniversitelerimizi kan gölüne dönüştürdünüz, siz onlarsınız. Şimdi üniversitelerimizde aynı şeyleri yapamadığınız için çıldırıyorsunuz, kuduruyorsunuz. Olay bu. Onun için biz bütün bu operasyonlarımızı sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehitlerimiz var, bundan canımız yanıyor, ciğerlerimiz dağlanıyor ama sonuna kadar da biz bu mücadeleyi sürdürecek ve Allah’ın izniyle ülkemizi sahili selamete, huzura, mutluluğa yeniden kavuşturacağız” ifadesini kullandı.

BENİ KİRBY’LE MUHATAP ETMENİZ YANLIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby’nin Ankara’daki terör saldırısından sonraki açıklamalarına ilişkin, “Beni Kirby’le muhatap ederseniz o yanlış olur. Şu anda sözcünün bu açıklamalarının herhangi bir getirisi, götürüsü yoktur” dedi.

ÜÇ PARTİ HAİNLERE KARŞI BİRLEŞTİ

Ankara’daki saldırının ardından partiler tarafından Meclis’te hazırlanan ortak bildiriye HDP’nin imza atmaması hatırlatılan Erdoğan, “Parlamentoda dört parti var. Üç parti ülkemizdeki bu hainlere karşı ve son Ankara olayındaki bu ihanete karşı birliktelik sağlıyor hepsi bir bildiri yayınlıyor, altına imzayı koyuyorlar. Ama terör örgütünün parlamentodaki temsilcisi konumunda olan siyasi parti buna imza koymuyor. İşte bu bir ispattır. Bu aynı zamanda bunların suçüstü yakalanmalarıdır” diye konuştu.

ERDOĞAN, OBAMA İLE 1 SAAT 20 DAKİKA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında dün akşam gerçekleşen telefon görüşmesinde, Suriye’deki son gelişmeler ve terörle mücadele konularında, ABD-Türkiye iş birliğinin mevcut durumu ve geleceğinin ele alındığı öğrenildi. Erdoğan-Obama görüşmesinde, Suriye’deki son gelişmeler ve terörle mücadele konularında, ABD-Türkiye iş birliğinin mevcut durumu ve geleceği ele alındı. ABD Başkanı Obama, görüşmede, 17 Şubat’ta Ankara’da meydana gelen canlı bomba saldırısını ve 18 Şubat’ta Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyu hedef alan saldırıyı kınayarak, hayatını kaybeden askerler ve sivil vatandaşlar için taziye, yaralılar için de acil şifa dileklerini iletti.  ABD Başkanı Obama’ya saldırılar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan da terörle mücadele konusunda müttefiklerin dayanışma içerisinde olmalarının önemine işaret etti.  Suriye rejiminin ve YPG’nin son dönemde Suriye’nin kuzey-batısındaki ilerlemesine ilişkin kaygılarını dile getiren ABD Başkanı Obama, bölgede Türkiye ve ılımlı Suriye muhalefeti ile gerilimlere neden olan, DAEŞ’le ortak mücadele çabalarına da darbe vuran eylemlere derhal son verilmesi çağrısında bulundu.  ABD Başkanı Obama, görüşme sırasında, ABD’nin bir NATO müttefiki olarak, Türkiye’nin ulusal güvenliğini destekleme konusundaki mutlak kararlılığını ifade ederek,Türkiye’nin meşru müdafaa hakkının altını çizdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Suriye’deki çatışmaların durdurulması konusunda Münih’te varılan mutabakatı desteklediklerini vurguladı.  İki lider, Rusya ve Esed rejimine, ılımlı muhalif güçlere yönelik hava saldırıları gibi provokatif eylemlere derhal son vermeleri çağrısında bulundu.  PKK dahil tüm terör örgütlerine karşı iş birliğini artıracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAEŞ’le mücadelenin ortak hedefleri olduğunu belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz