Türkiye’nin PYD operasyonuna halk desteği yüzde…

15 Şubat 2016 Pazartesi, 09:39
asker

Türkiye’nin önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Kulat, TSK’nın PYD’yi vurmasıyla ilgili olarak yaptıkları ilk yoklamaların, halkın büyük bir bölümünün operasyona destek verdiğini gösterdiğini söyledi.
rkiye’nin önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önceki akşamdan itibaren PYD’yi vurmasıyla ilgili olarak yaptıkları ilk yoklamaların, halkın büyük bir bölümünün operasyona destek verdiğini gösterdiğini söyledi. Araştırma sonuçlarını sıcağı sıcağına Akit ile paylaşan Kulat, TSK’nın sınır ötesindeki PYD mevzilerini vurmasına halkın yüzde 70’e yakın bir oranda destek verdiğini söyledi. 

Mehmet Ali Kulat, her ay yaptıkları gündem araştırmalarında, katılımcılara yönelttikleri, “Size göre Türkiye terörle mücadelede başarılı olacak mı? Devletin ve devleti yönetmekte olan siyasi iradenin Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadelesine destek veriyor musunuz?” şeklindeki sorulara özellikle son üç ayda yüzde 75’lik bir oranda “Evet” cevabını aldıklarını aktardı.  

TÜRKİYE’NİN AKTİF VE CİDDİ DURUŞU HER KESİMDEN DESTEK ALDI

Kulat şunları söyledi: “Destek vermeyenlerin de büyük kısmı 30 yıldır devam eden bu süreçte geçmişte olduğu gibi bölgede devam eden operasyonlar yarıda bırakılır endişesi dikkatimizi çekmektedir. Dolayısıyla toplumun neredeyse yüzde 90’lık bir oranı sonuna kadar gidecek bir terör operasyonuna ve bu operasyonu sevk ve idare eden siyasi iradeye, operasyonu bizzat yürüten kolluk kuvvetlerine büyük bir destek vermektedir. Özellikle Rus uçağının düşürülmesi sonrası yapmış olduğumuz kamuoyu araştırmasında, Türkiye’nin aktif ve ciddi duruşu parti ayırmaksızın toplumun her kesiminden çok büyük destek almıştır. En son PYD’ye karşı yürütülen operasyon ve Türk askerinin PYD’yi sınır ötesinde vurması toplumda her kesimden siyasi parti mensupları ve vatandaşlar arasında büyük bir destek bulmuştur.” Türkiye’nin PYD’yi vurmasının yurtdışında nasıl yankı bulacağını değerlendiren Kulat, “MAK Danışmanlık olarak, Türkiye’nin PYD’ye operasyonunun uluslararası yansımalarını bir ekip olarak inceliyoruz. Şu ana kadar ABD başta olmak üzere, dünyanın bu olaya sessiz kalmasını, dünyanın şoka girmesi olarak ifade etmek mümkün. Türkiye’nin PYD’yi vurması son dakika haberi olarak uluslararası haber ajanslarından geçti. Ama daha sonra ABD, AB ve Rusya medyası bu konuya sessiz kaldı. Yayınları mercek altına alan ABD’deki uzmanlarımız, özellikle yönetime yakın yayın organlarının bu konuda sessizliğe gömüldüğünü bildirmektedir. Konu Rusya’da da şok etkisi yapmış durumdadır. Hatta Rusya’da Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan sürecin sonrasında PYD’nin de vurulması, Türkiye’nin sorununun Rusya ile değil, kendi sınır bütünlüğüyle ilgili olduğunu net olarak ortaya koymuştur” şeklinde konuştu. 

Uluslararası camianın bu kadar ciddi bir hamleyi Türkiye’den beklemediklerine dikkat çeken Kulat, “Aslında Türkiye sınırlarına, devlet bütünlüğüne, yapılabilecek her saldırıya, olası her türlü düşmanlığa, angajman kurallarına dikkat ederek uluslararası hukuk kuralları içerisinde cevap vereceğini, Suriye’nin ve Rusya’nın uçağını düşürerek göstermişti. Bu hadiseyi, geçen hafta içerisinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın PYD’ye destek verenlere yönelik uyarıları ve ‘Biz asla sınırımızda yeni bir ülke kurulmasına izin vermeyiz’ net ifadesinin bir yansıması olarak görmek lazım. PYD’ye Moskova’da ofis açanlar da PYD’yi doğal müttefik görenler de sanırım bu konuda Türkiye’nin ciddiyetini anlamışlardır. Gerektiğinde Türkiye farklı hamlelerle de sınırlarını koruma konusunda her türlü çalışmayı yapabileceğini ve devletini koruma anlamında kimsenin desteğini beklemediğini göstermektedir” değerlendirmesini yaptı.  

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz