Paralel ‘casus’lara son operasyon

12 Şubat 2016 Cuma, 09:54
gözaltı

Askeri casusluk davasının bazı sanıklarının yaptığı şikayet üzerine harekete geçen HSYK müfettişlerinin raporu tamamlandı.

HSYK 2. Dairesi, rapor doğrultusunda tedbir talebini görüştü. Kararı açıklayan HSYK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, davanın savcısı Zafer Kılınç ve davaya bakan İzmir Hakimi Serdar Ergül’ün, haklarındaki soruşturma sonuçlanana kadar tedbiren görevden uzaklaştırıldığını bildirdi. Yılmaz, Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 77. maddesi gereğince bu kişilerin görevden uzaklaştırıldıklarını ifade etti. HSYK 2. Dairesi’nin 5’e karşı 2 üyenin karşı oyuyla aldığı kararın gerekçesinde, cumhuriyet savcısı Zafer Kılınç’ın, “İzmir askeri casusluk davası” olarak bilinen ve yargılaması halen İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dosyanın soruşturma sürecinde usul ve yasaya aykırı işlem tesis ettiği belirlendi. Davaya bakan İzmir Hakimi Serdar Ergül’ün de mesleğin şeref ve onurunu bozan ve mesleğe olan genel saygı ve güveni gideren nitelikte eylemde bulunduğu tespit edildi. Askeri Casusluk Davası’nda usulsüz dinleme kararlarına imza atan Hakim Serdar Ergül, usulsüz dinlemeler nedeniyle tutuklanan paralelci polisleri de yasaya aykırı şekilde tahliye etmişti. Askeri Casusluk Davası’nın, Paralel yapının TSK’ya sızmak için kurduğu bir kumpas olduğu ortaya çıkmıştı.

SPEKÜLASYONLARA AÇIKLIK 

Bazı medya kuruluşları tarafından HSYK’nın 1. sınıf hakim olma ve ayırmada kullandığı yöntemle ilgili yapılan spekülasyonlara da açıklık getirildi. “Valilerin kararı ile mi atama yapılıyor” şeklindeki eleştirilerin haksız olduğu belirtilirken, 1. sınıf hakim olma ve ayrılmada tek ölçünün inceleme ve soruşturma izni olduğu vurgulandı. 1. sınıf hakimler için soruşturma sonucun beklenmesine, diğer derecelerde ise soruşturmanın içeriğinde engel olacak bir durum olup olmadığına bakılarak karar verildiğinin altı çizildi.

YENİ AKİT : HASANALP UĞUR / ANKARA  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz