5 kişiye umut oldu

11 Şubat 2016 Perşembe, 12:29
doktor

Bursa’da yaşayan 44 yaşındaki F.A,  5 kişiye umut oldu.

3 gün önce solunum yetmezliği nedeniyle kalbi duran ve Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan F.A,  yapılan tüm müdahalelere rağmen tedaviye cevap vermedi.

Hastane yetkililerinin, beyin ölümü gerçekleşen kadının ailesiyle konuşması sonucunda aile, hastanın organlarını bağışlamayı kabul ederken,  2 kornea ve bir böbrek Uludağ Üniversitesine, diğer böbrek Balıkesir, karaciğeri ise yine Bursa’da özel bir hastane gönderildi.

Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde organizasyon öncesi açıklama yapan Op. Dr. Timur Didinen, “44 yaşında kadın hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine aile ile görüşme yaptık. Aile organ bağışı teklifimizi kabul etti. Anestezi uzmanlarımızın eşliğinde çalışmalara başladık bunların dağıtımı yapılmakta ve organ çıkarımı ameliyathanemizde devam etmekte. Bu vesileyle anestezi uzmanı, yoğun bakım hemşiresi ve koordinatör arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sevabı, güzelliği hep beraber paylaşıyoruz.” diye konuştu.

BURSALILAR ORGAN BAĞIŞINDA DUYARLI

2016 yılının Bursa bölgesinde 13,  Çekirge Devlet Hastanesinin 3’üncü donör organizasyonunda bir araya geldiklerini belirten Bursa Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr.Yavuz Selim Çınar ise, çok başarılı çalışmalara imza atarak 2014-2015 yılında Türkiye birinci olan Çekirge Devlet Hastanesi yine bu yılda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Vefat eden merhumeye rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Dr.Çınar, “Bursalı vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda çok duyarlı davrandıklarını, Türkiye’de en yüksek organ bağışı oranına sahip bölgesi olduğunu” söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz