Dünyanın vicdanı kurumuş

10 Şubat 2016 Çarşamba, 11:32
ahmet-davutoglu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Rusya, soğuk savaş günlerinde, muazzam bir süper güç olan Sovyet birliklerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan’dan çıktığını unutmasın” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekerek, dünyanın zulme seyirci kalmasını sert sözlerle eleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmasında Rusya’nın DEAŞ bahanesiyle sivil hedeflerini vurmasına değinerek, “Rusya sivil hedefleri acımasızca bombalamaya devam ediyor. Yüzde 10’u DEAŞ’a. Her bir bombanın nereye düştüğü bilgisi elimizde. Artık bu gidişe bir dur deme vakti gelmiştir. İnsanlığın vicdanı harekete geçmiyor. Tarih bu zulme ses çıkarmayanları da kara lekeyle kaydına geçirecektir. Suriye’yi kan gölüne çevirenler bu yaptıklarının hesabını elbet bir gün vereceklerdir” dedi.

RUSYA’YA AFGANİSTAN HATIRLATMASI

Rusya’nın Suriye’ye saldırısına tepki gösteren Davutoğlu, “Soğuk savaş günlerinde, muazzam bir süper güç olan Sovyet birliklerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan’dan çıktığını unutmasın. Bugün Suriye’ye de girenler aynı şekilde çıkacaktır. Mazlum Suriyelilerin ahı herkesin yakasına yapışacaktır” ifadelerinde bulundu.

“Bizim gönlümüz dünyadaki tüm bütçelerden büyük. Gözler kör olmuşsa gönülleri açmaya çalışıyoruz” diyen Başbakan Davutoğlu, “1. Dünya Savaşı’ndan beri böyle bir zulüm yaşanmamıştır. Suriye’de böyle bir tablo vardır. Kurtuluş Savaşı’mızda ilimiz bağımsızlık savaşını başlattığında Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa’daki mücadeleye Halep’ten de büyük destek geldi” dedi.

Dünyanın Suriye’de yaşanan zulme sessiz kalmasına da değinen Davutoğlu, “Dünya terk etse biz Suriyeli kardeşlerimizin yanında olacağız. Çoğu İran ve Lübnan’dan gelenler Halep’teki yardım koridorunu kesiyorlar. Suriye halkı Esad ve Rusya’nın saldırılarına karşı direniyor. Yüzyıllar boyu kalbimizin parçası olan Halep yanıyor ve bütün dünya seyrediyor. Şimdi biz tarihi borcumuzu ödeyerek kahraman Halep’e sahip çıkacağız. Orada bugün Rus uçaklarının bombaları altında Rabbine sığınarak bekleyenler mahsun olmasın, Türkiye arkalarındadır” dedi.

ABD VE RUSYA ARTIK SAMİMİ OLMALI

Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan insanlara sahip çıkmaya devam edeceğini ifade eden Davutoğlu, “Eğer Türkiye krize girseydi bu kardeşlerimiz nereye gidecekti? Hangi halk arasında ‘Rabbim bize bir yardımcı gönder’ denildiğinde biz Rabbimizin rızası için biz onların yanındayız. Biz canını kurtarmaya çalışan hiçbir kardeşimizi terk etmeyiz. Başta ABD ve Rusya artık samimi olmalı” dedi.

TERÖRLE MÜCADELE VE MARDİN SÜRECİ

Bakanlar Kurulu’nun ardında, geçtiğimiz hafta iş adamları ve oda temsilcileri ile bir araya geldiklerini hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Salı günü kanaat önderleri ile istişareler yaptık. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nı yaptık. Sivil toplumdan gelen bilgiler ışığında mülki amirlerle bir araya geldik. Tek tek bütün il ve ilçeleri masaya yatırdık. Biz halkımıza şefkatle, terör örgütüne de kudretle davranmaya devam edeceğiz. Bu tavrımız asla değişmeyecektir. Bununla birlikte terör örgütlerine ayrıma gitmeden mücadeleye devam ediyoruz. Her hafta sonu bir başka şehirde geçireceğimi ifade etmiştim. Her hafta sonu bir doğu şehrinde, bir de başka şehri ziyaret edeceğiz. Kardeşlik buluşmaları çerçevesinde Mardinlilerle buluştuk. Mardin’de devletin yanlarında olduğunu gösteren destek planımızı açıkladık” ifadelerini kullandı.

TERÖRİST VE HALK ÖZENLE BİRBİRİNDEN AYRILACAK

Mardin Yeşilli, Midyat ve Kabala’da miting planlanmadıklarını, ancak halkın toplanması nedeniyle küçük çaplı miting yaptıklarını anlatan Davutoğlu, “Bu ziyaretlerimin iki teşekkür sebebi vardır. Birisi, 1 Kasım seçimlerinde bize verilen o muazzam desteğe teşekkür, ikinci teşekkür terör örgütünün bütün çabalarına, provokasyonlarına rağmen bölge halkının terör örgütüne değil, devletin şefkatli elini tutmuş olması dolayısıyla bölge halkına teşekkür etmekti” dedi.

Başbakan Davutoğlu, “Bunların hesabı şuydu. Kalkışacaklardı, dışarıdan onların kulaklarına fısıldanan birtakım planlarla Türkiye’yi bölmeye çalışacaklardı ve zannettiler ki bölge halkı onların yanında duracak.

Her zaman basiretine ve inancına inandığımız, tarihi şuuruna inandığımız bölge halkı bunlara yüz vermedi. Huzur ve demokrasi operasyonunda devletinin, milletinin yanında yer aldı” diye konuştu.

Birlik, huzur ve demokrasi eylem planında ikinci temel unsurun, kamu düzeninin sağlanması olduğuna işaret eden Davutoğlu, “Açık ve net söylüyorum. Kamu düzenini kim, hangi gerekçeyle tehdit ederse etsin mutlak surette durdurulacak ve engellenecektir. Terörist ve halk özenle, dikkatle birbirinden ayrılacak, halka şefkat, teröristle ise mücadele etmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz