O kadına AKPM’de anlamlı görev

28 Ocak 2016 Perşembe, 10:18
O kadına AKPM’de anlamlı görev

2004 yılında başörtüsü yasağının mağduru olduğu gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) açtığı dava reddedilen AK Parti Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, AİHM’in karar vermesinde etkili bir organ olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) asil üyesi seçildi.  “28 Şubat darbe dönemlerinden bugüne hayal edemeyeceğimiz bir tabloya eriştik” diyen Dr. Leyla Şahin Usta, “Gerçekten anlamlı ve farklı bir durum içerisindeyim. Strasbourg’a AİHM’e açtığım davayı takip için gelmiştim. Çok endişeliydim ve ‘Acaba ne olacak?’ diyordum. AİHM üyeleri ‘Bize nasıl bakıyorlar, ne düşünüyorlar?’ endişesi içerisindeydim. Lakin şimdi AKPM’de görev yapıyorum ve en azından bazı şeyleri değiştirebileceğinin bilincinde olarak buradayım’’ dedi.

MAZLUM MİLLETLER ADINA BURADAYIM

Farklı ve anlamlı duygular içerisinde olduğunun altını çizen Usta; “Burası 47 tane ülkenin parlamenterlerinin olduğu bir meclis, çok hızlı işliyor ve kararlar çok çabuk alınıyor. Biz burada Türkiye için çok doğru kararlar vermenin cehdi içinde olacağız. Sadece Türkiye değil bizimle aynı dili konuşan, Azerbaycan, Kırgızistan, Filistin, Ürdün için, bütün mazlum milletler için en doğru ve iyi şeyler yapmayı Rabbim bizlere nasip eder’’ diye konuştu.

Leyla Şahin’in başörtüsü davasını AİHM’e taşıyan Hukukçular Derneği Eski Başkanı Avukat Hüsnü Tuna; bir dönem CHP’de milletvekilliği yapan Rıza Türmen’in, AİHM’de üye hakim olarak görev yaptığını ve Leyla Şahin’in açtığı davada başörtü yasağının insan hakkı ihlali olmadığı yönde karar verdiğini anımsattı. Tuna, “Davası reddedilenlerden biri olan Leyla Şahin çok şükür ki milletvekili seçilerek ve kaderin çok tatlı bir tevafuku olarak, kapısından çevrildiği AİHM’in alt kolu olan parlamenterler meclisine asil üye olarak seçildi. İnanıyorum ki, bundan sonrası için insan hakları ihlalleri daha gür bir şekilde gündeme gelecek ve hayırlı çalışmalarda bulunacak’’ ifadesini kullandı.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz