Fadıl Akgündüz’e yine hapis var

Jet Fadıl’a Jet ceza

07 Nisan 2015 Salı, 10:05

Yıllardır ‘parasını kaptıranların’ açtıkları davalar sürüncemede kalırken, Siirt’ten bağımsız milletvekilliği için aday olunca valinin şikayetçi olduğu davada Fadıl Akgündüz’e jet hızıyla hapis cezası geldi.

Caprice Gold Oteli’ni yapma vaadiyle kamuoyundan 1 milyar lira para toplayarak kayıplara karışan Fadıl Akgündüz’e, eski Aydın valisi olan şimdiki Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a Aydın’daki görevi sırasında ‘Provokasyon yapıyor’ şeklindeki sözleri sebebiyle 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Siirt’ten bağımsız milletvekilliği adayı olan Akgündüz, Adana 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nin ‘erteleme’ ve ‘hükmün geri bırakılması’ uygulamadığı kararın Yargıtay tarafından onanması halinde milletvekili olma hakkını kaybedecek. Vali Avni Coş ile Fadıl Akgündüz arasındaki davaya konu olan olay ise Akgündüz’ün, 9 ay önce dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupta Aydın’da 4 yıl önce yaptığı trafik kazasını suikasta uğramış gibi aktarmasıyla başladı. Akgündüz, mektupta dönemin Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş için “Avukatımızla bizim genel müdürümüzle iki saat yalvardık, yakardık, bunu araştırın diye. Burada emniyetçileri organize ettik, buraya geldik, terörden dolayı tecrübeleri var. Onu da kabul etmedi. Bu provokasyon hareketleri içerisinde bulunan vali şu an Adana valisi. Orada o provokasyonları yapıyor.” ifadelerini kullanmıştı. Suikast iddiasının aslı ise Akgündüz’ün, yoldan geçen bir ineği otomobili ile çarparak öldürdüğünün tespiti ile ortaya çıkmıştı. Kaza sonrası konuşan Akgündüz, “Kazanın nasıl olduğunu anlayamadım, inek birden önüme çıktı.” demişti. Akgündüz, 3 yıl sonra bu durumu kendisine suikast yapılmış gibi başbakana şikâyet etmişti.

Bu olaylar üzerine Vali Avni Coş’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Akgündüz, 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Temyiz yolu açık olan kararda, mahkeme sanığın geçmişinde ve sabıkasında benzer dosyalar olduğu için cezayı ertelemedi ve hükmün geri bırakılması kararı uygulamadı. Öte yandan piyasadan 1 milyar liranın üzerinde topladığı parayla kayıplara karışan Fadıl Akgündüz ile ablası Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan çete soruşturması devam ediyor.

Kaynak: İnternethaber

HRA – Haber Revizyon Ajans

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz