DOLAR 36,0296 0.16%
EURO 37,2062 0.05%
ALTIN 3.345,311,14
BITCOIN 35082190.77707%
Bursa

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Mart ayında madencilikte artış oldu

Mart ayında madencilikte artış oldu

ABONE OL
3 Nisan 2015 18:06
Mart ayında madencilikte artış oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İstatistik Kurumu, Yurt içi üretici fiyat endeksinin 2015 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,05 artış olduğu açıkladı.

 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Yurt içi üretici fiyat endeksi , 2015 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,05 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 2,60 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,41 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,03 artış gösterdi.

Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %4,68 artış, imalat sanayi sektöründe %0,98 artış, elektrik ve gaz sektöründe %0,51 artış ve su sektöründe %0,53 artış olarak gerçekleşti.

En yüksek aylık artış ham petrol ve doğalgazda

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler, ham petrol ve doğalgaz yüzde 41,61, kok ve rafine petrol ürünleri yüzde 5,97, metal cevherleri yüzde 2,94 alt sektörleridir. Buna karşılık giyim eşyası yüzde -2,44, içecekler yüzde -0,49 ve kömür ve linyit yüzde -0,17 bir ay önceye göre endekslerin en fazla gerilediği alt sektörler oldu.

En yüksek aylık artış enerji malında

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2015 yılı Mart ayında en yüksek aylık artış enerji mallarında ve en yüksek yıllık artış dayanıksız tüketim mallarında gerçekleşti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.