Paket nöbeti

TBMM’de görüşülmesi beklenen İç Güvenlik Paketi’ne karşı barolar eyleme geçiyor. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu da bugün Çağlayan Adliyesi’nde saat 16.00’dan sabah 08.00’e kadar ‘adalet ve demokrasi nöbeti’ tutacak.

10 Şubat 2015 Salı, 13:37

Başkan Kocasakal, hafta boyunca sürecek eylem kararını Baro’daki tüm gruplarla beraber aldıklarını belirterek, “Biz bu tasarıyı sıradan bir kanun değişikliği olarak değil, rejim değişikliği olarak görüyoruz” dedi. Baro başkanlarına ve İstanbul Barosu’na bağlı avukatlara mektup göndererek ‘adalet nöbetine’ çağrı yapan Kocasakal, şöyle devam etti’

TASARI VAHİM

“Bu tasarı çok vahim. Anayasa’ya açıkça aykırı, yargı yetkisini tamamıyla idareye devreden, kişi güvenliğini tamamıyla ortadan kaldıran ve polisle yurttaşı karşı karşıya getirecek olan inanılmaz bir düzenlemeyle karşı karşıyayız. Bununla ilgili bir ilanımız da çıkacak. Yarın bir basın açıklamasıyla birlikte saat 16.00’da adliyeye gireceğiz, sabaha kadar bir demokrasi ve adalet nöbeti tutacağız ve sabah 08.00’de de bunu sonlandıracağız. Bu hafta boyunca gerek biz, gerek barolar bununla ilgili toplumu uyarmak adına bir takım eylemlerde bulunacaklar. Barolar Birliğimizin de yarın Ankara’da bir açıklaması olacak baro başkanlarıyla birlikte. Adliyede tutacağız bu nöbeti, slogansız, sessiz bir nöbet eylemi bu. Biz burada yargıya da sahip çıkmış oluyoruz aslında. Çünkü yargıya ait yetkiler idareye devrediliyor, hâkimlerimiz, savcılarımız devre dışı bırakılıyor; hâkim, savcılarımıza ve yargıya sahip çıkıyoruz aynı zamanda. Hâkim ve savcıların yetkileri valilere, kaymakamlara ve polise devrediliyor, böyle bir şey olamaz.”

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz