Ankara’da istifa rüzgarında son gün

Genel seçimler öncesinde kamu çalışanlarının istifaları dün art arda gelmişti. Bürokratlar açısından, vekil aday adayı olmak için bugün ise son gün. Son günde de, bürokrasideki istifa rüzgarı devam ediyor. Ankara dışından önemli bir istifa haberi ise Kayseri’den geldi.

10 Şubat 2015 Salı, 13:38

Sabahın ilk saatlerinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan’ın istifası geldi.  Kaymakcan, Çorum’da milletvekili adayı olmak üzere istifa etti.

 

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Genel Merkezi tarafından milletvekili adaylığına onay çıkan tek Belediye Başkanı olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu sabah itibarıyla istifasını verdi.

Kayseri’de 20 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özhaseki, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevini bıraktı. Özhaseki’nin yerine, Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi cuma günü toplanarak yeni başkanını seçecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çelik’in adı geçiyor.

DIŞİŞLERİ’NDEN MHP’YE…

İstifa rüzgarı, Büyükelçileri de vurdu.  Dışişleri Bakanlığı’nda da, istifalar art arda geliyor. Daha önce Filistin ve Türkmenistan Büyükelçilik görevlerinde bulunan Hüseyin Avni Bıçaklı, ilk istifa eden Büyükelçi oldu. Bıçaklı, memleketi Isparta’dan, MHP’den aday olacak.

İstifası beklenen bir diğer Büyükelçi ise, halen Dışişleri’nde ikili işler genel müdürü olarak görev yapan Hulusi Kılıç, daha önce Bakü büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Büyükelçi Kılıç’ın AK Parti’den aday olması bekleniyor.

KIRŞAN VE TOSUN DA İSTİFA ETTİ

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi, Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun da AK Parti’den aday adayı olmak için istifa etti.

BİR İSTİFA DA TMSF’DEN 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Ümit Güner’in de Ak Parti’den Muş Milletvekili aday adayı olmak için istifa edeceği öğrenildi.
Bir diğer istifa haberi de TMSF’den geldi. TMSF Varlık Yönetimi Dairesi Başkanı Hasan Köroğlu da, milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Köroğlu’nun AK Parti Gaziantep aday adayı olacağı öğrenildi.

BASIN MÜŞAVİRİ ÇETİN DE İSTİFA ETTİ
 
7 Haziran seçimlerinde aday olmak için Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin de Başbakanlık’a istifasını verdi. Çetin, AK Parti’den İzmir Milletvekili aday adayı olacak.

Ankara’da 18 yıl aktif gazetecilik yapan Çetin, son dönemde Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Emrullah İşler ve Yalçın Akdoğan’a basın danışmanlığı yaptı.

TCDD GENEL MÜDÜRÜ DE İSTİFA ETTİ

2002 Aralık ayından beri TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Karaman, siyasete atılmak amacıyla görevinden ayrıldı. Karaman, 2003 yılından itibaren Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri başta olmak üzere 100’ü aşkın demiryolu projesinde görev aldı.

TFF TAHKİM KURULU ÜYESİ DE İSTİFA ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Aydın da milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DİPLOMATI VAHİT ÖZDEMİR DE İSTİFA ETTİ

Dışişleri Bakanlığı diplomatlarından konsolos Vahit Özdemir, AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylığı için  görevinden istifa etti.

Vahit Özdemir, yaptığı açıklamada,  “Dünya lideri , Kadim Dostum Muhterem Reisicumhurumuz  Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli önderliğinde ve  Başbakanımız Davutoğlu Ahmet Hocamızın rehberliğinde ülkemizin şaha kalkıp dünyada yıldız bir ülke haline  geleceğine yürekten inanıyorum.  Bürokrasi ve diplomasi tecrübemi  Aziz Milletimin ve memleketim Nevşehir’in  hizmetine sunabilmek amacıyla   fahri  kurucusu olduğum AK Parti’den Nevşehir Milletvekili  Aday Adaylığı için görevimden istifa  ediyorum” dedi.

O BAKANLIKTAN 3 İSTİFA…
 
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, Devlet Su İşleri Genel Müdürü (DSİ) Akif Özkaldı ile Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanı Cihan Pektaş, Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmak üzere bugün istifa ettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz