Ak Gençlik, II. Abdülhamid andı

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid’in vefatının 97. yılı nedeniyle kabri başında anma töreni düzenledi.

10 Şubat 2015 Salı, 18:11

Etkinlik kapsamında Çemberlitaş Meydanı’nda toplanan gruptakiler, Sultan 2. Abdülhamid’in fotoğraflarıyla “Ulu Hakan Sultan 2. Abdülhamid Han Hazretlerini Rahmetle Yad Ediyoruz” yazılı pankart taşıyarak, padişahın türbesine yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Tarkan Burçak Uygun, Sultan 2. Abdülhamid Han’ın idareciliği ve siyaset üstü kişiliğiyle günümüze ışık tuttuğunu dile getirdi.

Abdülhamid Han’ın Batı ile “cihan hükümdarı”, Doğu ile de “İslam halifesi” sıfatlarıyla devlet adamlığının zirvesinde ilişkiler kurduğunu ifade eden Uygun, şunları söyledi:

“Sultan 2. Abdülhamid’i anlamak, öngörülü olmaktır. Onu anlamak, vatan topraklarının sadece savaşla kazanılıp savaşla kaybedilmeyeceğini anlamaktır. Sultan Abdülhamid’i anlamak, ümmet olmaktır. Atamızı yaşadığımız süre boyunca saygıyla anmak, bugün yaşanan Filistin’deki zulmü sonlandırmak, onun şahsına verilebilecek en büyük hediyedir. Kendisi vücuduna binlerce hançerler saplanmasını kabul etmiş, fakat dönemin koşullarına rağmen Filistin topraklarının verilmesini reddetmiş, ‘Filistin ve Kudüs’ün topraklarımdan koparıldığını görmektense vücudumdan parçaların koparılmasını yeğlerim’ diyerek, yüreğindeki ümmet sevgisini göstermiştir.”

Uygun, Sultan 2. Abdülhamid Han’ın İstanbul-Hicaz demir yolunu inşa ettirirken Medine yakınlarına gelindiğinde Hz. Muhammed’e duyduğu hürmetin gereği tren raylarını keçeyle kaplattırdığını hatırlatarak, Sultan 2. Abdülhamid Han’ın ümmet sevdalısı, vatan aşığı, tarihe altın harflerle geçmiş bir devlet adamı olduğunu anlattı.

Sultan 2. Abdülhamid Han’ın, birbirinden değerli Osmanlı padişahları içerisinde belki de en farklısı olduğunu vurgulayan Uygun, “Zira projeleri, izlediği siyaset anlayışı ve ortaya koyduğu politikaları ile tıpkı bugün gibi dahili-harici saldırı ve ihanetlere maruz kalmış cihan lideridir” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından türbeye giren gruptakiler, burada bir süre dua ettikten sonra dağıldı.

Kaynak : AA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz