Karayolunda Fuhuş Pazarlığı

Adana’da, fuhuş pazarlığı yaptıktan sonra bindikleri araçların sahiplerini soyan Cono aşiretine mensup kadınlar, D-400 Karayolu’nda otostop yaparken görüntülendi.

08 Şubat 2015 Pazar, 21:26

Adana’da, genellikle fuhuş pazarlığı yaptıktan sonra bindikleri araçların sahiplerini soyup ‘aşk vaadiyle dolandırıcılık’ suçlamasıyla gündeme gelen Cono aşiretine mensup kadınlar, gündüz vakti kent merkezinden geçen D-400 Karayolu’nda otostop yaparken görüntülendi.

ESNAF İHBAR ETTİ

Dikkat çekici dekolte giyimleri ve aşırı makyajları ile yoldan geçen araçlara el kaldırıp, duran sürücülerle pazarlık yapan kadınlar, görüntülendiklerini anlayınca yüzlerini gizledi. Çevre esnafının ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ekiplerini görünce kaçan kadınlar, polisler gidince dönerek otostop yapmayı sürdürdü.

NASIL DOLANDIRIYORLAR

Adana ve çevresinde yaptıkları hırsızlıklarla bilinen bir şebekeye mensup olup ‘Cono kadınları’ olarak tanınan kadınlar, farklı yöntemlerle dolandırıcılık yapıyor. Bir çok kişiyi kandırarak dolandıran kadınlar, özellikle lüks semtlerde, farklı senaryolar uydurarak otomobillere biniyor. Bazen ilişki vaad eden kadınlar, bazen de yolunu kaybetmiş bir kadın gibi davranıyor. Otomobile bindikten sonra daha hareket etmeden sürücüye sarılıp cüzdan ve cep telefonunu almaya çalışan kadınlar, fark edilme durumunda, tehditle para alıp kaçıyor. Bazı kadınlar ise otomobiline bindiği sürücüyü hasta olduğunu ileri sürerek kandırıyor. Kendisini eve bırakmasını istediği sürücüyü, şebeke mensuplarının yaşadığı sokağa götürdükten sonra, ani bir hareketle otomobilin kontağını alan kadınlar, para vermemesi durumunda, ‘tacize uğradığı’ yönünde bağıracağını söylüyor. Birçok sürücü para vermek zorunda kalıyor. Kadınların otostop çektiği yerlerde genellikle arka taraflara gizlenmiş aynı ekipten erkekler de bulunuyor ve kadınların zor anlar yaşamasını engelliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz