Davutoğlu, Erdoğan’ı Fidan Konusunda İkna Etmiş: Bana Siyasette Lazım

Hakan Fidan’ın MİT’in başında göreve devam etmesinden yana olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Başbakan Davutoğlu’nun “Bana siyasette lazım” sözleriyle ikna ettiği ortaya çıktı.

08 Şubat 2015 Pazar, 21:32

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığı konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, “Hakan bana siyasette lazım” sözleriyle ikna ettiği öğrenildi. Erdoğan, MİT’in stratejik konumu nedeniyle başarılı müsteşarının bir süre daha görevinin başında kalmasını istiyordu. Ancak ikili görüşmede Fidan için ısrar eden Davutoğlu’na, “Eğer Hakan Fidan’ın siyasette olmasını çok istiyorsan kararı sen ver” diyerek son sözü Başbakan’a bıraktı. İlk kurduğu hükümette de Hakan Fidan’ı kabineye almayı planlayan ancak Erdoğan’ın ricası üzerine bundan vazgeçen Davutoğlu, ikinci ısrarında sonuç aldı ve “Aday olabilirsin” bilgisi önceki gün öğle saatlerinde Fidan’a iletildi. 6 Şubat’ı 7 Şubat’a bağlayan cuma akşamı ise Fidan’la görüşen Davutoğlu, ona, “Sen bize siyasette lazımsın” diyerek istifasını sunmasını istedi.

BOŞLUĞU DOLDURACAK

Uzunca bir süre aday olup olmayacağı tartışma konusu olan Hakan Fidan, Başbakan Davutoğlu’nun isteği üzerine istifa etti. Fidan, 6 saatlik bir değerlendirmenin ardından ‘bürokrasinin gücü ile değil, halkın gücü ile yola devam’ düşüncesiyle siyasete girme kararı aldı. Çözüm sürecinin her aşamasında büyük katkıları olan Fidan’ın, 7 Haziran seçimleri sonrası AK Parti’deki önemli figürlerden biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Fidan, AK Parti’de 3’üncü dönemini dolduran birçok figürün seçimlere giremeyecek olmasından ötürü önemli bir boşluğu dolduracak. Başbakan Davutoğlu’nun isteği doğrultusunda Fidan için siyaset dönemi böylece başlamış oldu.

MİT’TE VEKALET DÖNEMİ

Hakan Fidan’ın MİT Müsteşarlığı’ndan istifa etmesi üzerine kurum bir süre vekaleten yönetilecek. Teşkilat’a ise Dış İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa vekalet edecek. Musa’nın ismi, Fidan sonrası dönemde Teşkilat için asaleten de geçiyor. MİT ile anılan bir diğer isim de Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu. MİT’e atamanın 7 Haziran seçimlerinden sonra yapılacağı belirtiliyor. Fidan’ın ise seçimlerden sonra kurulacak olan hükümette, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenmesi bekleniyor.

ANKARA ADAYI

MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan’ın 7 Haziran seçimle- rinde AK Parti’den Ankara İkinci Bölge adayı olacağı öğrenildi. Ancak nisan ayında netleşecek listelerde, kendisinin talebi olduğu takdirde Fidan ismi Van ya da Diyarbakır listesinde de görülebilir. İstifası 10 Şubat’tan itibaren geçerli olacak Fidan’ın yerine vekaleten İsmail Hakkı Musa geçecek. (Kaynak: Yeni Şafak)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz