ULUSLARARASI ÂŞIK ZÜLALİ ANMA PROGRAMI’NDA İZLEYİCİLER SALONA SIĞMADI
Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Uluslararası Âşık Zülali Anma Programı’nda ünlü Türk Ozanı Âşık Zülali, eserleri ile yad edildi.
Milli ve manevi değerin geleceğe aktarılmasına öncülük eden, unutulmaya yüz tutan kültürel mirasa sahip çıkan Yıldırım Belediyesi, birbirinden anlamlı etkinlikleri ilçe sakinleriyle buluşturmayı sürdürüyor. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Ardahan Posof Kaymakamı Enver Yılmaz, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şimşek, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu Başkanı Zekai Aydın, Bursa Posoflular Dernek Başkanı Ayhan Yener ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. Programda; Akademisyen-Yazar Yunus Zeyrek, Akademisyen-Yazar İkram Çınar, Şair-Yazar Huzeyfe Şanlı, Araştırmacı-Yazar Kaan Gündoğdu, Eğitimci-Şair Hilmi Şanlı, Şair Gülizar Gül Altay, Eğitimci-Şair Hülya Yalman Bayındır, Eğitimci-Şair Rahmi Bayraktaroğlu, Şair Hüsamettin Soylu, Âşıklar Ahmet Poyrazoğlu, Temel Turabi, Nergile Mehdiyeva, Gulıra Kasım Kulova, Menteşeli Cengiz, Erdem Usanmaz, Gözel Kerbecelli, Yahya Bilican, Ahmet Rıza, Er Mehmet, Halil Aksoy ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Zamanının ünlü ozanları olan Âşık Şenlik ve Âşık Sümmani ile tanışma fırsatını bulan Zülali’nin, yoğun bir âşıklık geleneği yaşayan Ardahan, Erzurum, Kars yöresinin usta ve yetenekli ozanlarından birisi olduğu akademisyenler tarafından aktarıldı.
Yaşadığı coğrafyada Rus işgaline karşı halkı bilinçlendiren ve direniş kıvılcımlarını yakan önemli isimlerden olan Zülali’nin, halkı uyanışa geçiren ‘Bir Gün Olur’ şiiri de programda seslendirildi. Yıldırımlıların yoğun ilgi gösterdiği programda geleneksel atışmalar gerçekleştiren ve Zülali’nin eserlerini seslendiren âşıklar, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Kültür mozaiği kadim şehir Yıldırım’da prgramın konuğu olan âşıklar, gelen Ahmet Rıza, Kırgızistan’dan gelen Gulıra Kasım Kulova, Azerbaycan’dan gelen Gözel Kerbecelli, Gürcistan’dan gelen Nergile Mehdiyeva ile Kazanistan’dan gelen Er Mehmet izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Programın sonunda âşıklık geleneğinin ve Türk tarihinin önemli bir değeri olan Âşık Zülali’nin Yıldırım’da yaşatılmasından ve ozanlık geleneğine sahip çıkılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkürlerini sundular.
Bir cevap yazın