Fahrettin Koca’nın istifasının ardındaki gerçek! (haber-yorum)

29 Haziran 2024 Cumartesi, 15:13
saglik-bakani-fahrettin-koca

Fahrettin Koca döneminde sağlıkta ne yazık ki çok hızlı bir düşüş yaşandı.

Hastanelerin bir çoğu eski görüntüsünü andırır nitelikte temizlikte sınıfta kaldı.

Laçkalık tavan yaptı, muayene olmakta, ameliyat günü almakta sıkıntılar baş gösterdi.

Birçok doktor, hastalara umursamaz tavır sergilediği şikayetleri çoğalmaya, hastane yönetimlerinde isteyen istediği gibi at koşturmaya başladı, sorumsuzluk adeta tavan yaptı.

Sayın bakan sağlık müdürlerini atarken birçok ilde liyakatı gözardı etti.

Bakan Koca , sağlığı günümüz teknolojisi ve şartlarına göre yönetemeyince hızlı bir tökezlenme yaşanması kaçınılmaz oldu..

Özel hastane zincir sahibi olan bakan Koca döneminde özel hastanelere büyük imtiyaz tanındı.

En son Kızılcahamam kampında hastane yönetimi ile alakalı şikayeti dile getiren bir milletvekili ile yaşanan tartışmada olayla ilgili özel hastane sorumlularının büyük suçu olduğu, ‘hastaneye sağlam giren hastaya yanlış müdahale ölümle sonuçlandığı’ iddiası, hastane yöneticilerine hesap sorulamadığı konusu istifa etmesine en büyük sebebi oldu.


Bakan Koca’nın Başını Yiyen Olaylar

Kulislerde konuşulanlara göre; Bakan Koca’nın görevden alınmasındaki en önemli sebeplerden biri sağlık alanında yaşanan sıkıntılar… Yerel seçimlerdeki oy kaybını halkın alım gücünün düşmesinin yanı sıra hastanelerin durumu ve vatandaşın sürekli şikayet ettiği sağlık sisteminin de tetiklemiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Ak Partili Vekil Dert Yandı

Bakan Koca’yı koltuğundan eden bir diğer mesele ise Kızılcahamam Kampı’nda yaşanan tartışma… İddialara göre; Kızılcahamam Kampı’nda AK Parti Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede hayatını kaybeden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söyledi. Bakan Koca da Çokal’a “O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz” şeklinde cevap verdi.

Erdoğan Araya Girdi: Sağlığın Özeli Devleti Olmaz

Tartışmaya araya giren Erdoğan, “Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olmadan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın” dedi.

“Gerekeni Yapacağız”

Bununla da sınırlı kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koca’yı sert bir şekilde eleştirerek “Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konudan kendisinin neden haberi olmadığını söyleyerek bakan Koca’ya çıkıştı.

Koca ‘da son Kızılcahamam tartışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini değil de milletvekilini savunduğu gerekçesiyle istifa yoluna gitti.

Aslında zamanında “Yönetemiyorsan çeker gidersin” yolu erdemli bir yoldu.

Suçu cumhurbaşkanına atmak, kolaya kaçmak olmamalıydı.

Maalesef sağlıkta sınıfta kalan bir dönemi yaşatan Fahrettin Koca istifa etmek için çok geç kalmıştı.

BURSA HAFIZA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz