AK Parti Bursa’da öyle bir tarih yazdı ki!

15 Haziran 2024 Cumartesi, 18:51
Alim Şahin

Öyle bir tarih yazdı ki, başta Merinos AKM ve diğer tüm sosyal tesisleri elinden çıkararak bu alanlarda bayramlaşma veya herhangi bir sosyal kültürel etkinlik yapamama durumuna düştü.

Ve AK Parti Bursa’da öyle bir tarih yazdı ki, bir seçimde Bursa Büyükşehir belediyesi dahil tam 9 belediyeyi elinden uçurarak bir çırpıda heba etti.

Öyle bir tarih yazdı ki, ‘kalemiz’ dedikleri yerde açık ara öndeyken tam 160 bin oy geriye düşerek büyük farkla kalesini altın tepsi de sundu!

Öyle bir tarih yazdı ki, partiden uzaklaşanlar sayısında tüm zamanların rekorlarını altüst etti.

Öyle bir tarih yazdı ki, karınca misali yoğunluktan adım atılmayan il binasında inler cinler top oynar hale getirildi.

Öyle bir tarih yazdı ki, Bursa’da bir daha rekoru kırılamayacak bir hezimeti yaşadı.

Ve tüm bunlara rağmen Parti kulislerinde milletin aklıyla alay edercesine başarılı olduğunu söyleyen il başkanının söylemleri dolaşmaya başladı.

BAŞARINIZ BÖYLEYSE BAŞARISIZLIĞINIZ NASILDIR

AK Parti’nin geleneksel bayramlaşma programı arefe günü Yıldırım Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde yapıldı.

Şimdi İl Başkanına şunu sormak istiyorum; Her fırsatta sağda solda kendisinin başarılı bir dönem geçirdiğini, davayı en iyi şekilde temsil ettiğini dair parti kulislerinde konuşulan Davut Gürkan, hangi cesaretle başarılı olduğunu ifade ediyor olabilir?

Oysa biz yıllarca başarıyı yanlış anlamışız. Meğer başarı kavramından şunu anlamalıymışız; Partisinin mağlup olması, seçmen kitlesinin dar çerçeveye indirilmesi, potansiyel parti olmaktan çıkarılarak muhalefet konumuna düşürülmesi için elinden geleni yaptı ve başardı da.

Bu minvalde büyük başarı elde ettiğine katılıyoruz.

Hal böyle olunca da partililer, “Davut Gürkan, dalga mı geçiyor, yoksa bize aptal muamelesi mi yapıyor” şeklinde ciddi anlamda sorgulamaya, tepki koymaya başladı.

Enteresandır, AK Parti İl Başkanı partisini değil de kendisinin başarılı olduğunu, böyle olunca da kişisel olarak öne çıkmaya çalıştığı tüm partililer tarafından konuşuluyor.

Bu da hem Sayın Gürkan’a hem de Parti’ye tepkilerin daha fazla artmasına neden oluyor.

Madem AK Parti başarılı oldu neden Merinos kültür merkezi ya da diğer sosyal tesislerde bayramlaşma töreni yapılmadı da Yıldırım Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor tesislerinde yapılıyor..

Yani siz bütün desteği, oyları Yıldırım’dan alıp başka yerlere yatırımlar yaparken, Bugün Yıldırım’a muhtaç oldunuz.

Elde kala kala bir Yıldırım belediyesi kaldı.

Sırf bu sebepledir ki, başkan Oktay Yılmaz‘a dua edin.

Demek ki; AK Parti’nin Bursa’da ki tek yüz akı Başkan Oktay Yılmaz ve Yıldırım belediyesi.

Zira, koca Bursa’da kendisini çok başarılı olarak lanse eden il başkanı Davut Gürkan, bugün partisinin bayramlaşma törenini Yıldırım belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor kompleksi’nde yapıyor olması Yıldırım halkının kıymetini bir kez daha nankör gözlere çivi gibi sokulduğunu hatırlatmak isterim.

Umarım Bursa halkından yediğiniz tokat aklınızı başınızı getirmiştir.

Bundan böyle el birliğiyle, genel merkez ve merkezi hükümetin desteğiyle Yıldırım’ı varoş olmaktan çıkarmak, gerçek bir kent hüviyetine kavuşturmak için daha bilinçli, olmak, daha çok çalışmak asli göreviniz arasında yer alır.

Gerçi hala kendisinin başarılı olduğunu söyleyebilecek kadar ileri giden bir il başkanıyla hiçbir yere varılmayacağı, bir adım daha ileri gidilemeyeceği gerçeği ortadayken, bu tür zihniyete sahip insanların görevde kaldığı sürece mensup olduğu Parti’nin daha fazla geriye düşmesi ve rakipleriyle aranın açılması kaçınılmazdır.

Bayramınız kutlu olsun! (mu?)

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz