Karacabey İyi Parti’de istifa

28 Mayıs 2024 Salı, 13:05

İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Metin Karakiraz’ın yönetimiyle birlikte istifa ettiği öğrenildi. YÖREM’e konuşan Karakiraz, istifayı doğruladı. Özellikle yerel seçim sürecinde 22 kişilik ilçe yönetim kurulunda meclis üyeliği aday adaylığı için bazı isimlerin istifa etmesi, yanı sıra iş yoğunlukları sebebiyle bazı isimlerin de aktif görev alamaması sonrası yönetimde boşluk oluştuğunu belirten Karakiraz, dün akşam yaptıkları toplantı sonrası istifa kararı aldıklarını söyledi.

Metin Karakiraz başkanlığındaki İYİ Parti Karacabey İlçe yönetiminin istifalarını İl Başkanlığı’na sundukları belirtilirken, 1 yıl sonra yapılacak kongreye kadar daha güçlü bir yönetimin atanacağı vurgulandı. Yeni atanacak yönetimde ilçe başkanlığını düşünmediğini vurgulayan Metin Karakiraz, “Seçim kazanmış bir ilçe başkanı olarak gururluyum. Ancak yeni dönemde ilçe başkanlığını düşünmüyorum. İnanıyorum ki İl Başkanlığımız 1 yıl sonra yapılacak kongreye kadar daha güçlü ve etkin bir yönetim atayacaktır. Karacabey’imiz ve İYİ Partimiz için hayırlısı olsun.” dedi.

Bilindiği üzere 1 Ocak 2024 tarihinde İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı olarak atanan Metin Karakiraz, özellikle 31 Mart Yerel Seçimleri’nde gösterdiği performans ve ardından elde edilen başarı ile dikkatleri üzerine çekmişti. İYİ Parti İlçe Başkanı olmadan önce aktif siyasetin içinde yer almamasına karşın, seçim sürecini iyi yöneten Karakiraz, Fatih Karabatı’nın belediye başkanı seçilmesinde de etkin rol oynamıştı.

“İlçe başkanlığını düşünmüyorum” diyen Karakiraz’ın yerine İl Başkanlığı tarafından yeni bir ismin görevlendirileceği ve bununla ilgili de Cem Tiryakioğlu isminin İYİ Parti kulislerinde yüksek sesle dillendirildiği konuşuluyor.

Kaynak: Karacabey Yörem Gazetesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz