Ak Parti’de büyük hasar! Teşkilatlar ve yeni isimler…

27 Mayıs 2024 Pazartesi, 14:17

AK Parti’de beklenen heyecan bir türlü oluşmadı, oluşturulamadı.

Her sürünceme de güvensizlik, inanç kaybı arttı artmaya devam ediyor.

Parti çevrelerinde gerek eski ve yeni siyasilerde gerek tabanda bir umutsuzluk hakim olmuş görünüyor.

Genel merkez dahil parti üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş.

İnsanlar tamamen karamsarlığa bürünmüş eleştiri bile getirmiyor, zira karşılığının olmayacağı yönünde daha önceki yaşanmışlıklarla öngörülerini ortaya koyuyor.

Tarihin en kötü kaybını yaşayan ve yaşatan teşkilatlardaki değişimin gecikmesi gerek partililerde, gerek sokakta heyecanı ve inancı ortadan kaldırmış gözüküyor.

İnsanlar artık eleştiri yapmayı bile düşünmüyor.

Zira eleştirinin bile değmeyeceği, parti kurulları ve teşkilatları muhatap almaya gerek görülmediği şikayetler dile getiriliyor.

GÜVENSİZLİK, İNANÇ KAYBI!

Bu durum parti içinde ve partisine gönül vermiş seçmeni üzerinde büyük bir güvensizlik inanç kaybı ve hasara yol açıyor.

Başarısız teşkilatlar değişse bile artık yeni getirilecek başkan veya yöneticilerinin çok da bir espirisi kalmayacağı tepkilerini doğuruyor.

Dün ve bugün bir çok eski ve yeni yöneticilerinden yaptığımız görüşmelerde aynı düşünceleri paylaştıklarını ve yukarıda bahsi geçen ifadelerin altını çiziyorlar.

Ne genel merkez, yerel yönetimlerin tıpkı nutku alınmış gibi hiçbir şey yapamadan, öylece kalakalmış, çaresiz, naçar bir durum sergilenmesi gerçekten çok acı görüntü ortaya koyuyor.

Bu durum “AK parti ne oldu da ne ara bu hale geldi, getirildi?” sorularını ortaya koyuyor.

Aslında cevaplar gayet açık!

Durum öyle gösteriyor ki, daha önce olduğu gibi her dönem REİS, “yenileneceğiz , yenilendik, metal yorgunluğu, değişim” vs mesajlar vererek AK Parti’nin içinde gaz alma çalışması ortaya çıkmıştı.

Keza söylemlerini hiçbir zaman liyakat ve ehli kişilerle gerçekleştirememişti.

Yine öyle dedi, ‘yapamayan, beceremeyen toplum nezdinde yara oluşturan kişilerle yürüyemeyecekleri‘ni ifade etmesine rağmen yine hiçbir şey yapılmadı.

Her geçen gün atılmayan somut adımlar, kırgınlıkların, umutsuzluğun çoğalmasına, inancın tamamen yok olmasına kadar bir sürecin kapısını ardına kadar açmış gözüküyor.

GECİKME BÜYÜK HASARA YOLAÇIYOR

Özellikle Bursa’da ve diğer illerde AK parti kulislerinde dile getirilen en acı en dokunaklı konu şu; “Cumhurbaşkanı Erdoğan parti içinde kurullarına hakim olamıyor, kandırılıyor, yanlış yönlendiriliyor, çürük elmaları temizleyemiyor.”

İşte bu durum partililer üzerinde büyük yaralara, büyük hasarlara yol açmış.

Birçok yöneticinin dile getirdiği önce genel merkezin tamamen değişmesi, sonra illerin, sonra da ilçelerin değiştirilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Bunu yaparken de yeni gelecek karar vericilerin samimi ruh ve inanç taşıyanlardan oluşması özellikle vurgulanıyor.

Sonuç olarak partide eskisi gibi çok da bir beklentinin olmadığı her kesimden dile getiriliyor.

Aslında patlamaya hazır büyük tepkiler var ancak muhataplarının bu tepkiye layık olmadığı düşünülmesi gerçekten AK Parti’nin temsil kabiliyetinin yerlerde süründüğünün acı göstergesi olduğu ifade ediliyor.

Bu da parti içinde tabanında umutların tamamen kaybolma noktasına itildiğini ortaya koyuyor.

KÜLLERİNDEN DOĞAR !

AK parti eğer gerçekten şanına, büyüklüğüne yakışır bir şekilde kendi içinde ihanet şebekelerine yönelik operasyonla, bilinçli olarak partinin kaybetmesine zemin hazırlayan çıban başlarını yetkili makamlardan uzaklaştırır, gerçek ruhunu kazanırsa aynı inancı tazeler, umutlar yeniden yeşerir diye düşünüyorum.

Bu yapılmadığı takdirde REİS’in partiye hakim olamadığı gerçeği artık şüphe götürmeyecek!

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz