İşte AK Parti’de değişecek kadrolar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın “Bazı arkadaşlarımızı dinlenmeye alacağız” mesajının detayları netleşiyor. AK Parti’de değişimin birkaç gün içinde başlayacağı bildirildi. İlk etapta bazı genel başkan yardımcılarıyla yolların ayrılacağı konuşuluyor. Kabinede de değişim beklentisi var.

18 Mayıs 2024 Cumartesi, 07:06
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

AK Parti’de seçim sonuçlarına ilişkin istişare sürecinde sona yaklaşılıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü grup toplantısında değişim mesajını “Yorulan arkadaşlarımız varsa, hatası, kusuru olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız” ifadesiyle verdi.

AK Parti’de birkaç gün içinde ilk adım atılacak. Bu kapsamda, Genel Merkez’de en az beş genel başkan yardımcısının görevden alınacağı, yerine atanacak isimlerle kongre sürecinin yürütüleceği belirtiliyor. 

AK Parti kaynakları “Mevcut kadro ile kongreye gidilmeyecek. Parti yönetimi değişecek, yeni yönetim kongre sürecini yürütecek” bilgisini verdi.

Kabine’de de değişim yolda

AK Parti kulislerinde, değişimin parti yönetimi ile sınırlı kalmayacağı kabine ve külliye bürokrasisinde de değişiklikler olabileceği kaydedildi. 

Cumhurbaşkanlığı politika kurulları ile başdanışmanların sayısının düşürüleceği, bu konuda cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Politika kurullarının yapısında da değişiklikler olacağı ifade edildi.

Erdoğan’dan en net değişim mesajı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü grup toplantısında partililere seslenirken, değişim mesajını şu ifadelerle vermişti:

* Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan arkadaşlarımız varsa, hatası, kusuru olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız. Yeni heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Kurulduğumuz günden beri yenilenerek, tazelenerek geliyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı çizgide hareket edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz