Bir süredir şikayet yoğunluğu oluşan Bursa’da ki bazı okullar üzerinde skandal iddialardan bahsediliyordu.
Şikayetlere konu olan Osmangazi İlçe Milli Eğitim’de bir şube müdüründe toplanan yetkilerin okullar üzerinde çıkar ilişkisine döndürüldüğüne yönelik iddialar gündeme gelmişti.
Bahse konu rahatsızlığı sosyal medyada gündeme getirmemizin ardından farklı okullarla ilgili şikayetlerde yağmaya başlamıştı.
Ama bugünkü konumuz bunlardan sadece biri olacak.
Söz konusu iddialarda MEB Osmangazi İlçe müdürlüğünde bir şube müdürünün okulların tadilat işlerinin bir firmaya verilmesini istemesi şikayetlerin başlıca konusuydu.
Telkin ve tavsiyeler doğrultusunda bazı okullarda tadilat işlerinin ilgili firmaya verilmesiyle başlayan süreç ödeme konusunun icra takibine düşmesiyle patlak verdi.
İddialara göre okullara yaptığı işlerin parasını alamayan firma yetkilisi H.U. icra mahkemelerine giderek hukuk yoluyla alacağını tahsil etmek ister.
Okul yönetimi ödeme yaptık dese de para, işi yapan firmanın kasasına girmez.
Ve bu aşamadan sonra olayın seyri bambaşka bir hal alır.
İddialar peş peşe patlar.
Okul müdürü H.H. kendisine gönderilen MEB’de çalışan şoförler Ü. S. ile M. Y. adına bankadan para çekme yetkisi düzenler.
Çekilen para yine iddialara göre şube müdürünün himayesinde tutulur.
Alacaklı firma işi mahkeme koridorlarına (İCRA) taşıyınca MEB’den İlgili şube müdürü alacaklının evine gittiği ve elden bir kısım ödeme yaparak kalanının da ödeneceği taahhütü vererek icra dosyasını geri çekilmesini sağlar.
Ve sonrasında okullara verildiği öne sürülen talimat doğrultusunda geçmişe yönelik firma adına düzenlenen ödeme makbuzlarıyla olay kapatılma yönüne gidilir.
İddialar bu yönde.
Burada sorulması gereken sorular:
1-Devletin okulu alacaklı firma adına resmi kanaldan ödeme yaptı mı? Yapmadıysa hangi yolla bu ödeme yapıldı?
2-Zamanında ödeme yapıldıysa firma neden alacağını icra yoluyla tahsil etme yoluna gitti?
3-Devletin okulu iki MEB’ çalışanı adına neden bankadan para çekme yetkisi verir?
4-Bu tür tadilat-bakım-onarım işi yaptırılan kaç okul vardır?
5- Tüm bunların neden olduğuna inanılan ve asıl şikayetlere konu olan Osmangazi MEB İlçe’de İnşaat bakım onarım-hukuk ödül ceza işlerinden sorumlu yetki bir şube müdüründe neden toplanır?
6-İlçe’de mahiyeti altında olan okul müdürlerine bakım onarım tadilat vb. işleri bir firmaya yönlendirildiği ve rant sağlandığı iddia edilen kişi yada kişilerin arkasında gölge bürokratlar ve siyasi güç var mıdır?
Görüştüğümüz bazı yetkililer skandal iddiaların perde arkasında büyük oyunlar döndüğüne dair şüpheleri olduğunu söylerken bu ve benzeri olayların bir çok okulda yaşanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyorlar.
Konuyla alakalı belgeler havada uçuşuyor.
**
TEŞEKKÜR
Geçtiğimiz günlerde MEB okullarından genel olarak uygulanan velilere yönelik gönüllü bağış ilkesinin bazı okullarda emrivaki şekilde dayatmaya yoluna gitmesi velilerin zor durumda bırakıldığına dair şikayetler gelmiş, konuyu sosyal medyada paylaşarak yetkililerin bilgisine sunmuştuk.
Konunun düzeltildiği tarafımıza iletilmesi nedeniyle ayrıca memnunluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.
Yetkililerin şikayetlere yönelik duyarlı yaklaşımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.
.
alimce29@gmail.com
facebook.com/alimsahinmalkocoglu
twitter.com/AlimSahin
MANŞET
03 Aralık 2024MANŞET
03 Aralık 2024MANŞET
03 Aralık 2024MANŞET
03 Aralık 2024MANŞET
03 Aralık 2024MAGAZİN VİDEO
03 Aralık 2024YAŞAM
03 Aralık 2024
Ben Osmangazi İlçe milli eğitimde çalışıyorum. Burada yazılanlar buzdağının sadece görünen çok küçük bir bölümü.