Bursa Şehir Hastanesi 4 bin hastaya hizmet verebiliyor

13 Eylül 2019 Cuma, 12:29
Dr.OzcanAkan

Bursa Şehir Hastanesi bünyesindeki dört ayrı acil servise, yaklaşık iki ayda 40 binin üzerinde acil başvurusu gerçekleşti.

Bursa’nın ve bölgenin nitelikli sağlık hizmetleri bakımından merkezi konumuna gelen Bursa Şehir Hastanesi, acil servis hizmetlerinde de kentin büyük bir yükünü karşılıyor. Hizmete girdiği günden bu yana yaklaşık iki ay gibi bir süre geçmesine rağmen hastanede bulunan; kadın doğum, erişkin, çocuk ve travma acil servislerinden 40 binin üzerinde vatandaş acil hizmeti aldı.

Hastanede verilen acil sağlık hizmetleri hakkında bilgiler veren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Şehir Hastanesi acil servisinin aynı zamanda ildeki tüm acil servislerin de merkezi konumunda olduğunu belirtti. Kentteki diğer hastanelerin acil servisinin yetersiz kalması durumunda hastaların sevkinin buraya gerçekleştirildiğine dikkat çeken Dr. Akan, “Hastanemizde 16’sı yoğun bakım özellikli toplam 62 yataktan oluşan acil servisin çocuk acil bölümünde; iki çocuk hastalıkları uzmanı, iki pratisyen hekim, kadın doğum acilinde; iki kadın doğum uzmanı, erişkin ve travma acillerinde ise üç acil tıp uzmanı ve 3 pratisyen hekim olmak üzere toplam 12 hekimimiz görev yapıyor. Bunların yanında ise; 1 beyin sinir cerrahı, 1 ortopedi, 2 kardiyoloji, 2 dahiliye, 2 genel cerrahi, 1 enfeksiyon hastalıkları, 1 kalp damar ve 4 tane de anestezi uzmanımız değişmeli olarak gece nöbetinde hizmet veriyor” dedi.

4 Bin Hastaya Hizmet Verecek Kapasitede

Hastanenin acil servisinde 16 poliklinik odasının yanı sıra 60 adet muayene alanının bulunduğunu vurgulayan Dr. Akan, “Bunun yanında 6 müdahale odası ve 12 adet kritik yoğun bakım odası, 4 yataklı acil ameliyathanesi, 12 travma gözlem arenası bulunmakta. Hastanemiz ayrıca günlük 300 ambulans ve de 4 bin hastaya da hizmet verebilecek kapasiteye sahip” diye konuştu.

Serviste normal polikliniklerde hizmeti verilen MR, tomografi, röntgen, ultrason aletleri anlamında dünyanın kullandığı son teknoloji cihazların da kullanıldığını ifade eden Dr. Akan, “Ayrıca günün her saatinde ihtiyaç halinde anjio ve katater laboratuvarı ve endoskopi ünitesi ile her türlü vakaya anında müdahale edebiliyor. Kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer vakalar için KBRN ünitesi de mevcut” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz