Milletçe gururluyuz!

07 Mart 2016 Pazartesi, 08:50
köprü

Şer odaklarının bütün engelleme çabalarına rağmen, Sokullu Mehmet Paşa’nın, “Bu millet öyle bir millettir ki, gerekirse donanmasının yelkenini atlastan, halatlarını ibrişimden yapar” sözünü perçinlercesine yerli mühendislerimizin eseri olan boğazın 3. gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son tabliyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla yerine yerleştirildi.

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakaları üçüncü defa birleşti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son tabliyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle yerleştirildi. Köprünün tam ortasında gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal da hazır bulundu.

Bakan Yıldırım, Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapı projeleri arasında gösterilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün birleştirme töreninde yaptığı konuşmada, üçüncü defa boğazın iki yakasının bir araya geleceğini söyledi. Köprünün çok sayıda ilk özelliği olduğunu dile getiren Yıldırım, “Tabliye genişliği dünyada en geniş asma köprü… Yaklaşık 60 metre. 10 şerit var. Üzerinden demiryolu geçen bu kadar açıklıkta ilk asma köprü olma özelliği var” dedi. Yıldırım, Türkiye’de son 13 yılda yaşanan istikrar ve güçlü iktidar sayesinde dünyanın gıptayla izlediği, Türkiye’yi 2023’e, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına taşıyacak projeleri birer birer gerçekleştirdiklerini vurguladı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de bunlardan biri olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bir ilk olma özelliği daha var, 3 yıldan kısa sürede dünyada tamamlanan başka bir köprü yok” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİMİNİ, DÖNÜŞÜMÜNÜ, YOL ALDIĞI MESAFEYİ GÖSTERİYOR”     

Yıldırım, birinci ve ikinci köprüyü yabancıların yaptığını, Türk müteahhitlerin taşeron olduğunu kaydederek, “Bu köprüde de ana yükleniciler Türk, taşeronlar yabancı. O zaman Japonlar, İngilizler, Koreliler yapardı, biz onlara hizmet ederdik. Şimdi Türk yükleniciler yapıyor, onlar da alt yüklenici olarak hizmet veriyor. Bu da Türkiye’nin değişimini, dönüşümünü, yol aldığı mesafeyi gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu. Köprünün, ağustos ayının sonuna doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği bir günde açılacağını aktaran Yıldırım, böylece Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki ağır taşıt trafiğinin buraya kayacağını, şehir içi trafiğin bir nebze de olsa rahatlayacağını anlattı.

Yıldırım, Marmaray ile birlikte, ilk defa geçen yıl Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçen araç sayısının 12 milyon azaldığına dikkati çekerek, Marmaray’ın toplu taşımaya katkısına değindi.

Yıldırım, Marmaray açıldıktan sonra bugüne kadar 125 milyon kişinin yolculuk yaptığını da sözlerine ekledi.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE YILDIRIM KAYNAK YAPTI             

Konuşmalar sonrası hemen kürsünün arkasındaki son tabliyenin bulunduğu bölgeye geçildi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yerleştirilen son tabliyesine Erdoğan, Davutoğlu ve Yıldırım kaynak yaptı.

ERDOĞAN, PROJEDE ÇALIŞAN PERSONELE İKRAMİYE VERİLMESİNİ SAĞLADI   

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen ile konuşarak, köprü inşaatında çalışan işçilere 3’er bin lira ikramiye verilmesini sağladı. Asya ile Avrupa’yı bağlayan köprünün son tabliyesinin yerleştirilmesi törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçiler ve Çeçen arasında ilginç bir  diyalog yaşandı. Çeçen’in, işçilere verilecek ikramiye konusuyla oğlunun ilgilendiğini söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hemen pası oğluna atma, sen babasın, dolayısıyla babalar görevini yapması lazım. Bak şimdi önümüzde Ramazan Bayramı geliyor, sen şimdi buradaki personele birer ikramiye inşallah ver” dedi.

Erdoğan’ı işçiler alkışlarken Çeçen, “İşçi kardeşlerim, buraya kadar çok büyük emekleriniz var. Bana bu günü yaşattığınız için hepinize teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde, Sayın Başbakanımız ve bakanlarımız sayesinde önümüzü açtılar, biz de bu işi süresinde herhalde bitiriyoruz. İnşallah diğer işçilerle beraber bitireceğiz, sizlere de bu işin bitişinde birer ikramiyeyi vereceğiz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu doğru bir şey olmadı. Bunu sen zekatına say, sadakana say, her şeyine say, biz şimdi o tarihi beklemeden hayırlısıyla inşallah… Arkadaşlar şimdi kendisinin de bir planı var, ona göre söyleyeceğiz. Ramazan başı inşallah zaten o da yaklaştı, ramazan başı hatta ramazanın öncesinde inşallah diyelim, ramazana girmeden…” karşılığını verdi. İbrahim Çeçen’den tüm işçilere eşit miktarda ikramiye verilmesini isteyen Erdoğan, Çeçen’den her işçi için 3’er bin lira ikramiye sözü aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz