Salman kefil olursa… Selva Çam’ın canı sıkılırsa, Kapıcıoğlu vekil olursa.. Halide Şahin başkan olursa çık işin içinden…

16 Mayıs 2018 Çarşamba, 18:10
alim şahin

AK Parti’nin iktidar olduğu 2002’den beri milletvekili adayların en çok dikkate alınacağı bir süreci yaşıyoruz.

Zira 7 Haziran’daki buna benzer çıkışlarda AK Parti ile ilgili sorunu olmayan ya da yerel siyasette veya milletvekili ile alakalı hoşnutsuzluğu olan Anadolu’daki seçmenler AK Partiye oy vermeme gibi bir tavır göstermişlerdi.

İşte bu sebepledir ki 24 Haziran da sandık başına gidecek vatandaşlar körü körüne oy kullanmayacak demektir.

Artık bunu herkes yüksek sesle dile getiriyor.

“TBMM’ye göndereceğim vekile ben karar vermeliyim.  Önüme kalitesi olmayan beş para etmez kimseleri koymasınlar, dayatmasınlar” Diyor.

Bu ve benzeri hatta daha sert ifadelerle tepkilerini ortaya koyan halkın tercihleri dikkate alınmalıdır.

Oldukça sancılı geçeceğe işaret eden bu sürecin aslında çözümü kolay…

Halkın taleplerine, isteklerine, tereddütlerine kulak verilmesidir.

Problemin doğru milletvekili adaylarıyla üstesinden gelinebileceğini düşüyorum.

Hatırlayalım…

7 Haziran seçimlerinde hükümetin kurulamamasına neden olan sonuçların ortaya çıktığı süreçte Anadolu’da o dönem nereye giderseniz gidin milletvekilinden, parti teşkilatlarına kadar şikâyetler gelmeye başlamıştı.

Belediyelerden şikâyetler geliyordu.

Zaten REİS’in partiye dönüşü ile birlikte ifade ettiği “Metal Yorgunluğu” vurgusu başlatılan değişim hareketi buna işaret ediyor.

Öyleyse değişimle değişimi değiştirmekten ziyade çürük elmaları ayıklamak değil de sağlam diye bilinenlerin içinden en iyileri seçip vitrine çıkarmak gerekir.

Pazarcı misali Erdoğan’a duyulan hayranlığın arkasında ne olduğu belli olmayan vekiller ordusu yerleştirilirse tuttuğunuz elinizde kalır.

Bakınız…

Bu zamana kadar birçok parti yöneticisi ve başkan değişti ancak bunlar yetmiyor…

Bunların başındaki kişi ve ekibi de değişmeliydi REİS.

Mustafa Ataş denilen ve teşkilatlar nezdinde zerre değeri ve saygınlığı olmayan bu zatın hala orda oturtulması Ak Parti için her geçen gün çanların çalması demektir.

Hiçbir başarısı olmayan Ataş ve ekibinin partiye büyük zararları olmaya devam ederken, Kadın Kolları Genel Başkanı Lütviye Selva Çam’ın da geldiği günden beri teşkilatları tamamen sıfıra indiğini göstermiştir.

Bu kişiler kendi teşkilatlarını yönetemediği gibi hiçbir şekilde işi bilenleri de atamasını yapacak kadar bilinçli icraat yapamadılar.

Her şeyiyle zamanında gecesini gündüzüne katan kadın kollarını param parça ederek zerre emeği olmayanları göreve getirenler bir anlamda ötekileştirme politikası yapanların samimiyeti sorgulanmalıdır.

Bursa’da Kadın kollarının başarıdan söz etmek mümkün olmadığı gibi çalışacak kimseyi de bulamamaları koca Ak partinin sahipsizliği oynamasına neden olmuştur.

Gelinen noktada görünün durum şudur. Bursa AK parti ana kademe ve Kadın Kolları teşkilatları sahipsizdir.

Gençlik kollarının varlığı yokluğu belli değildir.

Tablo bu kadar açıktır.

Sokakta ki vatandaşların derdi büyük.

Ama kimseye derdini anlatamayacak kadar da teşkilatlar nezdinde küçük.

Ortada yanlış giden bir şeyler var.

Bu yanlış baştan başlıyor.

Mustafa Ataş ve Selva Çam’ın derhal yetkileri ellerinden alınmalıdır.

REİS’in dava ruhuna aykırı oluşan teşkilatlarda ki bu duruma son vermek için seçim sonrası beklenilmemeli.

Keza sonrasında değiştirilmesinin çokta bir esprisi olmayacaktır.

 

KRİPTOLAR

Umarım FETÖ konusunda sessiz, renksiz ve etkin mücadelede var olmamış vekilleri önümüzdeki dönemde kesinlikle listelerde görmeyeceğimizdir.

FETÖ mücadelesine destek verecek, 2023 vizyonunu sahiplenen ve kamuoyunda karşılığı olan milletvekili adayların belirlemesi noktasında çok daha derin araştırmalar yapılarak yola çıkılmalıdır.

Komisyonlardan üst kurula çıkan isimlerin ne derece sağlam olduğu, Erdoğan misyonuna uygunluğu araştırılmalıdır.

Her ilin mv. sayısının iki katı kadar mülakatlar sonucu belirlendi, üst kurul için hazırlandı.

Bakınız AK parti Bursa da 304 aday adayı müracaatı var.

Bunlardan kaçının ne kadar temsil kabiliyeti, hizmet eri olabileceği konusunda kimsenin fikri yok.

Mülakatı yapan komisyonda kim kimlerin adamı şeklinde şüpheleri var.

Bu nedenle vatandaş sağlamlığını bilmediği kayanın altına sığınma tereddüdü yaşıyor.

“Reis mülakat sonuçlarından önüne gelen listeden ziyade belli kriterleri sıfatları taşımayanları kenara koyup yeterli olmayanların yerine dışarıdan bu işi yapabilecek partiyi ve teşkilatları toparlayacak isimleri davet edebilir.”

Zira Reis, sahaya sağlam girmek isteyecektir.

Bu bir öngörü…

 

SELVA ÇAM VE KAPICIOĞLU

Kadın Kolları Genel Başkanı Selva Çam, kadın kolları başkanlarından 5 kişiye arkanızdayım dediği bilgisi geldi.

Doğruysa  tam bir facia.

Hemşeri ayaklarıyla kişileri vekil yapmaya kalkanlar partiye davayı hizmet değil kötülük eder.

Şimdi Gülten hanım “Ben milletvekili olmak istiyorum” diyecek Selva Çam da “Olmak istiyorsan başvurunu yap” diyecek.

Olmaz öyle şey.

Sonra da “Reis kadın kolları teşkilatların omurgasıdır. Biz bunları çekmeyeceğiz. Bunlar devam edecek dediği takdirde görevinizde sinizdir” dersen halt edersin Sayın Çam.

Ve 5 kişiye “Eğer Cumhurbaşkanı kabul ederse sizin arkanızdayım” dersen de halt edersin Selva Çam.

Selva Çam böyle yapıyorsa en büyük yanlışı, partisine en büyük kötülüğü yapıyor demektir.

Seçimi, partisini, REİS’ini değil de hemşerisini düşünün bir anlayışla yol yürünmez.

Görev gelen yeni teşkilat başkanlarına vekil olmak istiyorum diyene, “sen bilirsin müracaatını yap” demek yerine, “Sana o koltuğu iki ay önce hizmet etmek için getirdim. Vekil olmak isteyesin diye değil. Önemli seçim var ve sen vekil olmak istiyorum diyemezsin git teşkilatının başına seçime hazırla” demesi gerekirken müracaatını yap diyorsa teşkilatının belini kırıyor demektir.

Yani balık baştan kokmuş.

Bir teşkilat genel başkanı bu hareketi yapamaz, sergileyemez, izin veremez, vermemelidir.

 

SALMAN: SENİ VEKİL YAPACAM DERSE!

Ayhan Salman Bülent Temelli, Gülten Kapıcıoğlu ve Gürsu İlçe başkanı Mustafa Yıldırım’ı destekliyormuş.

İçerden sızan bilgi bu yönde.

Ne ala ama.

Yok böyle bir il başkanı.

Teşkilat başkanlarının istifa edip aday olmasını isteyen, seçim üzeri partisinin ayağına takoz koyan, dolayısıyla partinin önüne taş koyan bir il başkanını bu parti ilk kez şahit oluyor.

Kapıcıoğlu vekil olursa Halide Serpil Şahin Kadın kolları başkanlığına atanacak şekilde il cephesinde plan yapıldığı bilgisi de geliyor.

Birileri hiçbir emek hizmet vermeden teşkilatın başına gelip yine hiçbir emek vermeden vekil olursa girişte yaptığımız değerlendirmenin ciddi boyutlarını anlamış olursunuz.

 

ATAŞ FACİASI

Mustafa Ataş başkanlığında bir genel merkezin hiçbir aday la ilgili raporuna güvenilmemesi inanılmaması gerekir.

Mustafa Ataş dava ruhunu zedeleyici atamalarda ve toleranslar da bulunmuş, teşkilatların ve tabanın amansız tepkisine mazhar olmuştur.

Eğer REİS, Bursa’yla ilgili yere sağlam basmak istiyorsa tutar dalı olmayan İL teşkilatın da acilen revizyona ya da komple değişime gitmesi gerekir.

Seçime bir ay kala umutsuz vaka olarak görünen Salman yönetiminin yerine işi bilen eski yöneticilerden bir kadro atayıp saha çalışmalarını yapılmalıdır.

AK parti Bursa da sürecin ciddiyetini bilmezlikten gelen, seçim çalışmasının nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmayan, tamamen elleri koynunda bir güzel gelin edasıyla makam nefisleri tatmini ve protokollerde boy gösterenlerin yüzünden umarım acı bir tablo ile karşılaşmaz.

Kadın kollarında çıta düşük, ana kademe de zaten çıtadan bahsetmek mümkün değil, gençlik kollarının varlığı yokluğu belli değil.

Ne ara bu hale geldi bu parti.

REİS’in gecesi gündüzü belli değil iken bu adamların bu kadar rahat, vurdumduymaz tavırları neyle ölçülebilir, neyle izah edilebilir?

 

SALMAN SIFIRI TÜKETMİŞ!

Dün AK parti Türkiye geneli teşkilatlara Filistin de yapılan Yahudi zulmünü kınayan eylem protesto vs açıklama yapması talimatını vermiş.

İL başkanı Salman da basını davet etmiş bir de sosyal medya hesabından tüm milletimiz davetlidir demiş.

Duyuru bu.

Bizlerde hem haber yaptık hem defalarca Sayın Salman’ın paylaşımını paylaştık.

Hani milletimizi davet ediyoruz ya!

En basit bir etkinlikte 300 bin üyeye SMS çeken teşkilat, bu protesto açıklamasını SMS çekmediği gibi sosyal medya üzerinden geçiştirmiş.

Sonuç: Günlük rutin kalabalığın zaten mevcut olduğu bir yerde özel gelenler toplasan 30-40 kişinin olmadığı bir basın açıklaması.

Sayın Salman ve Sayın Aktaş açıklama için geldiklerinde isteksiz bir görüntü eşliğinde elindeki metni hızlıca acele işi varmış gibi okuyup terk etmesi bu kafayla mücadele edilemeyeceğinin görüntüsüdür.

Ama şunu belirtmek istiyorum.

Bursa da yönetici talihsizliği devam ediyor..

Birilerinin gerçek icraatlarını seçimden sonra bu köşeden kamuoyunun takdirine sunacağız.

Hiç kimse göz boyayarak, adeta sürme çekerek güzel ve yakışıklı görünerek ciltteki tahrişleri örtemez. Örtse de başaramaz.

 

ÇALIŞMA NİYE YOK?

Zaman hızla ilerlerken 15 Temmuz Demokrasi meydanında Milliyetçi Hareket Partisi ile Saadet Partisi’nin halkı bilgilendirme çadırları var.

İyi Parti Emir Sultan camisinde lokma dağıtımı yaparken AK Parti  teşkilatları olarak hiçbir yerde dün bir ize rastlamadım.

En önemli konulardan biride şuydu.

Herkesin dikkatini çekti.

Kapalı Çarşı batı kapısı çıkışında özel firma tarafından işletilen dev ekranda bir çok özel ve siyasi oluşumların reklamları dönüyordu.

Durup bekledim ve izledim.

Siyasi olarak Saadet Partisinin sahte bilgelik taslayan adamı ve partisinin reklamı ile MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli ile partisinin reklamları vardı.

Çarşının en yoğun olduğu noktası günde 100-200 bin kişinin belki daha fazla insanın geçtiği ve gözünün baktığı yerde AK Parti teşkilatlarının SP’liler kadar kafası çalışmıyor muydu reklam verememişler.

Ya da paraları mı yoktu?

Aday adaylarından 6’şar bin lira aldığınız bağışlar var ya.

Bu ne duyarsızlık!

Dün bir çok yerde SP ve İyi Parti’inn çalışmalarına defalarca denk gelirken, araçlarını sokaklarda görürken, Ak Parti adeta rüya alemin de geziniyor.

Neyi bekliyorlar dersiniz?

Sen çalışmanı yap.

Genel merkezin resmi çalışma tarihi neyse  ne sana ne kardeşim.

REİS demedi mi bir seçim bittiğinde diğerinin çalışması başlar.

Siz bir ay kalmış hala oyun havası çalıyorsunuz.

Adayların açıklanması sizi ilgilendirmez.

Siz teşkilat olarak çoktan çalışmalara başlamanız gerekirdi.

Doğrusu ben burada samimiyetsizlik görüyorum.

Vatandaşa bunlar Ak Partili olamaz dedirtiyorsunuz.

Ne yapmaya çalışıyorsunuz bilmiyorum ama hiç iyi bir şey yapmadığınız ortada.

Allah REİS’e yardım etsin.

 

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz