Sağlık sektöründe devlet nasıl soyuluyor! İşte örnekler..

20 Ekim 2024 Pazar, 11:35

Özel hastanelere tanınan imtiyazla elleri güçlenen kurumlar denetimsizliğin de verdiği rahatlıkla istedikleri gibi at oynatıyorlar.

Son yenidoğan çetesi ile ortaya çıkan facia, skandal ve vurgunlar özel Hastanelerin konumunu bir kez daha sorgulamaya, ele almaya incelemeye itti.

Konuyla alakalı Av. Sevdagül Tunçer, skandal sistemi/soygunları defalarca dile getirmiş ancak çarkın dönmesine engel olamamıştı.

İşte Av. Sevdagül Tuncer’in sosyal medya X hesabından soygun çarkının nasıl döndüğünü dair anlattığı paylaşımında şeytanın bile aklına gelmeyen akıllara durgunluk veren tespitleri.

Av. Sevdagül Tuncer’Hastaneler ve SGK arasında imzalanan Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesine ve yapılan ödemelere dayalı onlarca, hatta belki 100’ün üstünde dava dosyasına baktım. Pek çok müfettiş raporu, kurum ve yargı kararı inceledim.

Nasıl usulsüzlükler yapılıyor gelin size anlatayım.

Hastaneler SGK’lı hastalarına bu sözleşme hükümlerine göre önden hizmet verir ve verdikleri hizmetleri aylık olarak SGK’ya faturalandırır. Ödemeyi daha sonra alır. Sözleşmeye ek Sağlık Uygulama Tebliğinde ise bu hizmetlerin karşılığında SGK tarafından ödenecek bedeller yer alır.

Hastaneler SGK’dan fazla para almak için,ayaktan tedaviyi yatış gibi gösterir, kullanmadığı malzemeyi kullanmış gibi gösterir fazla ücret ister. Mesela bu kayıtta ayaktan tedavi ile 5 dikiş atılıp eve gönderilen hasta için fatura edilen malzemeleri görüyorsunuz.
Ördek bile var❗

Bir hasta için oluşturulan liste metrelerce uzuyor.

Linke tıkla ⬇️

https://x.com/SevdaGulTuncer/status/1847389177035575299?t=aabU54cZGNIrsDy0e8VtvQ&s=08

Hatta hastanın bir kere kaydı gerçekleştikten sonra sonraki tarihlerde kimlik bilgileri ile hayali kayıtlar açılır ve kuruma fatura edilir. Kişisel verilerin her tarafa saçılmış olmasıyla birlikte bu durum artık daha da mümkün.Bu yüzden e nabız kayıtlarınızı sürekli kontrol edin.

Mesela hastanelerin kayıt bölümünde yazan “℅200’e kadar fark ücreti alınabilmektedir” şu demektir: SGK’nın belirlediği vaka başı muayene ücreti güncel tebliğe göre ortalama 150 TL’dir. Bunu hastane SGK’dan alır. Sizden de ekstra en fazla 300 TL isteyebilir. 15 TL de katılım payı.

Ancak vatandaş bunu bilmez, hastaneler kafasına göre ücret ister. Yetkililer denetlemez.
Sağlık Uygulama Tebliği Hükümlerini bilen bir hasta olarak yıllardır işlemlerimde hep itiraz ettim. Vatandaşlara şikayet etmelerini söyledim. Çevremi uyardım, bilinçlendirmeye çalıştım.

Ancak çökmüş ve ticarileşmiş sağlık sistemimizde para için bebeklerinizi öldürebilirler diye bir uyarıda bulunmak hiç aklıma gelmedi.

Doğru ya bu şeytanın bile aklına gelmezdi!

Sağlık Bakanlığı gibi teftişte ihmali bulunan ve bu hastanelerin sözleşmelerini feshetmeyen SGK’nın bağlı olduğu Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da sorumludur. Yozlaştırmadıkları kurum,vatandaşın başına getirmedikleri kötülük kalmadı.
Hepsi hesap verecek, istifa edecekler!”

Av. Sevdagül Tunçer, ihmal zincirini ve dönen vurgun çarkını çok net olarak ifade etmiş.

Sonuç ; göz göre göre devlet soyuluyor!

Özel hastanelerde denetleme sıfır, görevlilere çok büyük iş düşüyor.

En büyük iş ise vatandaşa düşüyor.

Herkes E-nabız sağlık tedavi bilgilerini kontrol edip olmayan, uygulanmayan tedavileri görüyorsa yetkili kurumlara ihbar etmelidir. .

SGK’ya da büyük iş düşüyor.

İki kere ödeme yaptığı 300 hastayı incelese hırsızlığın, soygunun farkına varır.
Denetlesinler, araştırsınlar. Görevleri o kurumun menfaatleri değil mi?

Devletimizi ekonomik olarak sarsan en büyük vurgun sağlık ve eğitimde yapılıyor.

Sağlık bakanı ve bakanlığın tüm yetkilileri göreve…

BURSA HAFIZA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz