Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararda, sözleşmeli kamu personellerinin kullanamadıkları yıllık izinlerin devredileceği belirtildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu kurumlarında 4B’li olarak çalışan sözleşmeli personelin çeşitli sebeplerle kullanamadığı yıllık izinlerini, bir sonraki yılda kullanabileceğini duyurdu.
Resmi Gazete‘nin bugünkü sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla yayımlanan kararda, sözleşmeli kamu personellerinin kullanılmayan yıllık izinlerinin devredileceği belirtildi. Söz konusu kararda “Ekli ‘Kamu Personeli Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasın Dair Esaslar’ın yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince karar verilmiştir” denildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu kurumlarında 4B’li olarak çalışan sözleşmeli personelin çeşitli sebeplerle kullanamadığı yıllık izinlerini, bir sonraki yılda kullanabileceğini aktardı.
Bakan Selçuk, Resmi Gazete’de yayımlanan söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı ile önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti. 2020 yılının yıllık izinlerinin bu yıl da kullanılabileceği bilgisini veren Bakan Selçuk, “Böylece Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde gecesini gündüzüne katarak çalışan sözleşmeli personelimizin yıllık izin haklarını korumuş olduk” dedi.
MANŞET
15 Aralık 2025MANŞET
15 Aralık 2025MANŞET
15 Aralık 2025MANŞET
15 Aralık 2025MANŞET
15 Aralık 2025MAGAZİN VİDEO
15 Aralık 2025YAŞAM
15 Aralık 2025
1
‘2. darbe olacak’ diyen Albay Hasan Atilla Uğur’un gerçek yüzü ortaya çıktı
2
Mamak belediyesi hayvan barınağındaki görüntüler vicdanları kanattı
3
Yolsuzluk operasyonunda ikinci dalga ; İski müdürü dahil 47 kişi gözaltına alındı
4
TSK’ya terörist benzetmesi yapan Özlem Gürses’e Mustafa Bozbey sahip çıktı
5
Gümüşhane’ye kar yağdı