Aydın Doğan POAŞ’ı nasıl ele geçirdi?
POAŞ soruşturmasında Doğan’dan şikâyetçi olan işadamı Hayyam Garipoğlu: Mesut Yılmaz ve Doğan Medyası birlikte algı operasyonu yaptılar. Doğan, POAŞ’ı ele geçirdi. İtibarımı ve hayatımı sıfırladı
POAŞ’taki akaryakıt kaçakçılığına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Aydın Doğan’dan şikâyetçi olan işadamı , Doğan’la ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Garipoğlu, “Mesut Yılmaz ve Doğan Medyası birlikte algı operasyonu yaptılar. 8 bin çalışanı olan bir işadamıydım. Hiç ilgisi olmayan cinayetle suçlayarak bankama el koydurdular. Doğan POAŞ’ı ele geçirdi. İtibarımı ve hayatımı sıfırladı” diye konuştu. Garipoğlu şu açıklamaları yaptı:
POAŞ ihalesi için 40 milyon dolarlık teminatı yatırdığını belirten Gariboğlu, “İhale günü Ankara’ya gittim. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’ın yeğeni Mehmet Kutman yanıma gelerek, ‘Hayyam bu ihaleye girme. Kazansan bile sana bu ihaleyi vermeyeceğiz’ diyerek tehdit etti. Ben de kendisine ‘Bu ihale için 6 aydır çalışıyoruz. Kim kazanırsa hayırlı olsun’ diye cevap verdim. İhaleden sonra İstanbul’a geldim. Türkiye’nin iki dev medya sahibi var. Bilgin ve Doğan medyası. Benimle ilgili olumsuz, negatif şeyler yazılmasın diye kendilerine kendimi anlatmak istedim. Randevu aldım. Önce Aydın Doğan’a gittim. Bana önce ‘Hayırlı olsun Hayyam’ dedi. Yaklaşık iki saat yanında kaldım. POAŞ’ı tüm ayrıntılarıyla anlattım Doğan’a. Bana sürekli POAŞ’la ilgili sorular soruyordu. Her sorusuna cevap veriyordum ben de.
“ALGI OPERASYONU YAPTILAR”
Gözaltında kaldığım süre içerisinde tüm itibarımı sıfırladılar. Sanırım Mesut Yılmaz, ‘Ben Hayyam’ı üç gün içeride tutarsam, bankasına güveni sarsarım. Halk parasını çekmeye çalışınca bu adam iflas eder’ diye düşündü. Özellikle Doğan Medyası önemli bir algı operasyonu yaptı. Hürriyet, ‘Bir günde 700 trilyon el değiştirdi’ diye manşet attı. Oysa 700 trilyon o dönemin parasıyla 14 milyar dolar eder. Ülkenin Başbakan’ı ’14 milyar dolar el değiştirdi bir günde, bunun arkasında Hayyam Garipoğlu var’ diyor. Malki cinayetiyle ilgili yargılandım. Hakim, ‘Senin burada işin yok’ diyerek beni dava dosyasından çıkardı. Mesut Yılmaz ve Doğan Medyası birlikte algı operasyonu yaptılar.
CİNAYETLE SUÇLADILAR
8 bin çalışanı olan bir işadamıydım. Hiç ilgisi alakası olmayan cinayetle suçlayarak bankama el koydurdular. İtibarımı sıfırladılar.
POAŞ DOSYASI ANKARA’YA GÖNDERİLDİ
İşadamı Garipoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen POAŞ’taki akaryakıt kaçakçılığına ilişkin iddialarla ilgili soruşturmada da şikâyetçi sıfatıyla ifade verdi. Garipoğlu’nun, “2000 yılında ihaleye girmemem için Doğan Grubu’na ait medya organlarında hakkımda karalama kampanyası başlatıldı ve yurtdışı ortağım durumu anlayarak ortaklıktan vazgeçti. Bu nedenle ihaleye ikinci teklifi sunamadım” şeklindeki ifadeleri, Özelleştirme İdaresi’nin merkezinin Ankara’da bulunması sebebiyle yetkisizlik kararı verilerek Ankara Cumhuriyet Basşavcılığı’na gönderildi. Garipoğlu’nun iddialarını tekrar ele alacak olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Aydın Doğan ve Mehmet Kutman’ın gerek görülmesi halinde tekrar ifadesine başvurabilecek. (sabah)
Bir cevap yazın