Salih Mirzabeyoğlu hakka yürüdü
Kamuoyunda “Salih Mirzabeyoğlu” olarak tanınan ve geçen hafta beyin ölümü gerçekleşen Salih İzzet Erdiş, 68 yaşında hakka yürüdü.
Kamuoyunda “Salih Mirzabeyoğlu” olarak tanınan ve 7 Mayıs’ta beyin ölümü gerçekleşen Salih İzzet Erdiş, 68 yaşında hakka yürüdü. Geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi edildiği Yalova Devlet Hastanesi’nde 7 Mayıs’ta beyin ölümü gerçekleşen, daha sonra İstanbul’daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilen Erdiş’in, yaşam destek ünitesine bağlı süren organ fonksiyonları da durdu.
28 ŞUBAT’IN SEMBOL İSİMLERİNDEN BİRİYDİ
28 Şubat sürecinde İBDA/C davasından hüküm giyen, talebi üzerine yeniden yargılanmasına karar verilerek tahliye edilen, kamuoyunda “Salih Mirzabeyoğlu” olarak tanınan Salih İzzet Erdiş, yargılandığı davada, her türlü kuşkudan uzak, hukuka uygun kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraat edilmişti.
68 YILLIK ÖMRE 60 KİTAP SIĞDIRDI
İlk yazılarını lise yıllarında Babıali’de Sabah gazetesinde yayınlayan, siyaset, sanat, felsefe, hukuk, etimoloji, mitoloji, edebiyat, matematik, fizik ve iktisat gibi çok geniş bir sahada eserler kaleme alan Mirzabeyoğlu, 68 yıllık ömrüne yaklaşık 60 kitap sığdırdı.
İngilizce ve Arapça’ya tercüme edilen Mirzabeyoğlu’nun eserleri, Latin Amerika’dan Afrika’ya, Mısır’dan Tunus’a, Kuveyt’ten Filistin’e ve Türkistan’a kadar geniş bir coğrafyada takip ediliyor. Özellikle “Başyücelik Devleti” isimli eseri, önemli birçok devlet lideri tarafından bizzat tetkik edildi.
Salih Mirzabeyoğlu kimdir?
Seyyid asıllı bir aileden gelen Salih Mirzabeyoğlu, 10 Mayıs 1950 tarihinde Erzincan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 15 yaşında Necip Fazıl Kısakürek ile tanışarak Nakşibendi tarikatına katıldı. 1970 yılında da İslami gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar’ın kurucuları arasında yer aldı. Bunun yanında Gölge ve Akıncı Güç dergilerini de çıkardı. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında da gözaltına alındı. Daha sonra Büyük Doğu hareketi çevresinde yazı hayatına devam etti. 1991’de Amerika’nın Irak’a saldırmasıyla oluşan dönemin siyasi baskıları sonucunda da tutuklandı. 28 Şubat sürecinde de İBDA-C örgütüne liderlik yaptığı gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı. 2001 yılında da idam ile yargılandı. Fakat bu cezanın kaldırılması üzerine müebbet hapse mahkum edildi. 23 Temmuz 2014 tarihinde de İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla tahliye oldu.
Salih Mirzabeyoğlu 7 Mayıs 2018 tarihinde beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılmıştır.
Geçirdiği beyin kanamasının ardından Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Salih Mirzabeyoğlu, ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı.
Kitapları
Bütün Fikrin Gerekliliği – İktidar Siyaset Hareket
İstikbal İslamındır – Denenmemiş Tek Nizam
Tilki Günlüğü
Başyücelik Devleti -Yeni Dünya Düzeni
Telegram – Zihin Kontrolü
Parakuta – Para’nın Romanı
Yağmurcu – Gerçekliğin Peşinde
Hukuk Edebiyatı – Nizam ve İdare Ruhu
İşkence – Gözlem
Şiir ve Sanat Hikemiyatı – Estetik ve Ahlak
İktisat ve Ahlâk – İktisada Giriş
Hikemiyat – Tefekkür ve Hikmet
Kavgam 2 Cilt – Necip Fazıl
Marifetname – Süzgeç ve Şekil
Dil ve Anlayış – Dil ve Diyalektik
İslama Muhatap Anlayış – Teorik Dil Alanı
Necip Fazıl’la Başbaşa – İntibâ ve İlhâm
Kültür Davamız – Temel Meseleler
İdeolocya ve İhtilal – Kavganın İçinden
Yaşamayı Deneme – Kim’in Romanı
Ölüm Odası – B Yedi
Kökler – Necip Fazıl’dan Es-Seyyid Abdülhakim Arvasi’ye
Müjdelerin Müjdesi
Gölgeler
Sahabilerin Rolü ve Manası
Hakikat-i Ferdiyye
Üç Işık
İBDA Diyalektiği
Kayan Yıldız Sırrı
Aydınlık Savaşçıları
Erkam
Büyük Muztaribler
İnsan
Sefine – Fikir
Madde Nedir?
İman ve tefekkür
Berzah – Fikir
Esatir ve mitoloji
Ölüm Odası – B-Yedi
Bir cevap yazın