Yıldırım’a Yeni Bir Çok Amaçlı Sosyal Yaşam Merkezi daha Kazandırılıyor
Yıldırım Belediyesi, Kullanım Ömrünü Tamamlayan Ve İhtiyaçlara Cevap Veremez Duruma Gelen Yavuzselim Pazar Alanını Yenileyerek Modern, Güvenli Ve Çok Amaçlı Kapalı Pazar Alanı Ve Gençlik Merkezi’ne Dönüştürüyor.
Başkan Oktay Yılmaz; “Çalışmalar Tamamlandığında Burası Yalnızca Bir Pazar Yeri Değil; Aynı Zamanda Gençlerimizin Buluştuğu, Çocuklarımızın Kitap Okuduğu, Ailelerimizin Nefes Aldığı, Mahalle Sakinlerimizin Sosyalleştiği Bir Yaşam Merkezi Haline Gelecek.”
Yıldırım’ı daha sağlıklı, güvenli ve konforlu bir kente dönüştürmek için; ulaşımdan altyapıya kadar her alanda geliştirdiği projeleri bir bir hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek yatırımlarını da sürdürüyor.
2019 yılından bu yana; Piremir, Güllük-Mimarsinan, Millet ve Bağlaraltı Pazar alanlarını hizmete açan Yıldırım Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi’nde yapımı planlanan Kapalı Pazar Alanı ve Gençlik Merkezi’nin de temelini attı. Yıkılan pazar alanının bulunduğu arazide,4 bin 5OO metrekare taban alanı üzerine, toplam 7 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip olacak yapı, zemin üstü bir kat olarak inşa edilecek. Temel çalışmalarının devam ettiği Yavuzselim Kapalı Pazar Alanı ve Gençlik Merkezi’nin; zeminin katında 234 tezgahlı modern pazar alanı ve teknik birimler birinci katında ise kütüphane, toplantı salonu, bilgisayar sınıfı, çocuk çalışma odası ve kafeterya yer alacak. Yavuz Selim Pazar Alanı ve Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine; Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Refik Özen, Mustafa Yavuz, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Yıldırım İlçe İrfan Akkaya, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Kadir Taşçı, Vakıflar Bölge Müdürü Haluk Yıldız, Bursa Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu, Yavuzselim Mahalle Muhtarı Atilla Yaşar ve mahalle sakinleri katıldı.
YAŞAM MERKEZİ OLACAK
Yıldırımlılara verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluk ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Göreve geldiğimiz günden bu yana temel önceliğimizin kentsel dönüşüm olduğunu vurguluyoruz. Bugün ilçemizin dört bir yanında kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. İşte burada hemen yanı başımızdaki Mevlâna 7. Etap Projemiz Bursa’ya örnek oluyor. Diğer taraftan da insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak. Mahallelerimizin değerini yükseltecek yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Çalışmalar tamamlandığında burası yalnızca bir pazar yeri değil; aynı zamanda gençlerimizin buluştuğu, çocuklarımızın kitap okuduğu, ailelerimizin nefes aldığı, mahalle sakinlerimizin sosyalleştiği bir yaşam merkezi haline gelecek” dedi.
EYLÜL 2026’DA AÇILACAK
Yıldırım’ın ihtiyaç duyulan noktalarına modern, sağlıklı ver güvenli kapalı Pazar alanları kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, “Bugün temelini attığımız Yavuzselim Kapalı Pazar Alanı da bu güçlü zincirin yeni halkası olacak. Hemşehrilerimizin dört mevsim güvenli, hijyenik ve konforlu koşullarda alışveriş yapacağı; esnafımızın huzurla tezgâh açacağı bu alanlar, mahallelerimize değer katıyor. İnşallah bu projemizi Eylül 2026’da tamamlayarak hizmete açacağız. Birlikte üretmenin, birlikte başarmanın gururuyla diyorum ki: Bursa sizinle güzel” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR
AK kadrolar millete hizmet etmeye odaklandıklarını söyleyen AK Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz ise; “Hizmet belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birini Yıldırım’da yaşıyoruz. Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz ve arkadaşları Bursa’nın en zor ilçelerinden birinde Yıldırım’ın adeta kaderini değiştiriyor” dedi. AK Parti’nin bahanelere sığınmadan sadece millete hizmete odaklandığını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da “İşte Yıldırım Belediyeminiz ve başkanımız Oktay Yılmaz, anlayışımızın bir yansımasıdır. Yıldırım için Yıldırımlılar için gecesini gündüzüne katan Başkanımızı kutluyorum” diye konuştu. AK Parti’nin tek düşüncesinin millet ve millete hizmet olduğunu vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise “Şehre, ülkeye dair bir derdiniz var ise iş üretirsiniz. Eğer böyle bir derdiniz yok ise sadece laf üretirsiniz. İşte Bursa’da iş üretmeye, Bursalılara hizmet etmeye odaklanan Yıldırım Belediyemiz, şehrimize değer katmaya devam ediyor” dedi. Bursa Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu ve Yavuzselim Mahalle Muhtarı Atilla Yaşar da bölgeye kazandırdıklarından dolayı Başkan Yılmaz ve Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından Yavuzselim Kapalı Pazar Alanı’nın temeli atıldı.