Ak Parti’de asıl sorun değişim mi yoksa…

Ak Parti Radikal Bir Değişime Tabii Tutulmalı.-Çok Hızlı Silkinip Kendine Gelmeyen Bir AK Parti İlerleyen Süreçte Daha Ciddi Kopuşlar Yaşayabilir.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) gerçekleşmesi beklenen değişim parti kulislerinde ve seçmen üzerinde "Dağ fare doğurdu" tepkileriyle karşılandı.

Özellikle MYK ve MKYK'da beklenen değişim gerçekleşmezse iniş trendine kimsenin engel olamayacağı konuşuluyor.

Yerel halk üzerinde antipati oluşturan il ve ilçe başkanlarının görevden el çektirilmemesi tabanda duyulan inancı ve güveni zayıflattığı, 20 yıllık tüm emeklerin zayi olacağı görüşleri hâkim.

Oysa “AK Partili Seçmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Parti Genel Merkezinde ciddi anlamda değişim bekliyordu.

Bu değişim; göstermelik / sembolik / sadece bazı isimlerin değişimi yerine…

Milletten kopuk, millete tepeden bakan, seçimden seçime halka göstermelik giden, halkta karşılığı kalmamış, seçim bölgelerinin tükenişinin bizzat sebebi isimler radikal bir değişime tabii tutulmalı.

İki dönemdir yapılmayan değişimler için parti seçmeni üzerinde kandırılma ve aldatılma hissi uyandırdı.

AK Partili seçmen yıllarca alternatifsiz, ‘AK Parti‘ye vermeyelim ama başka kim var?’ sorusunun ‘kim var?’ bölümüne son yerel seçimlerde daha önce hiç oy vermediği partileri de deneyerek cevap vermiştir.

Giden seçmenin geri dönmesi için ya gittiği yerde memnun olmaması ya eski oy verdiği AK Parti’nin çok daha büyük bir cazibe merkezine dönüşmesi gerekir.

“Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar…”

AK Parti‘ye geçmişte bir ya da birden fazla oy vermiş sonrasında parti ile yoluna ayırmış küsen (küstürülen), kızan (kızdırılan) ve üzülen  seçmenine yönelik kapsamlı sorgulayıcı çalışmalar yapması gerekir.

Ancak bu çalışmalar körler sağırlar birbirini ağırlar şeklinde değil, Cumhurbaşkanı’nın bizzat riyasetinde; doğru analizler yapabilen analitik düşünme becerisi olan geniş bir yapı ile hazırlanmalı ve sunulmalıdır.

Cumhurbaşkanı’nın “milletle inatlaşılmaz, mesaj alınmıştır” beyanına rağmen, pratikte görüntü farklıdır. Çok hızlı silkinip kendine gelmeyen bir AK Parti ilerleyen süreçte daha ciddi kopuşlar yaşayabilir.

“Kaçış Rampası olarak görülen Yeniden Refah Partisi halen konumunu koruyor”

AK Parti’nin son yerel seçimlerde kaybettiği kaleleri var. AK Parti‘nin kaleleri artık BURSA örneğinde olduğu gibi CHP için “kazanılması muhtemel hedef şehir” durumundadır.

Ak parti seçmeninin “kaçış rampası” Yeniden Refah Partisi; olma şansını halen sürdürüyor ancak YRP özellikle Genel Merkez Yapılanmasını yeniler, teşkilatlarını güçlendirirse Yeniden çekim merkezini yakalar bu da AK Parti için çözülme alanı olur.

AK Parti‘nin BURSA başta olmak üzere büyük bütçeler ile ve umutlarla seçime girdiği yerlerde de ciddi oy düşüşleri yaşadı. Bunlar da ayrı bir analize konu yapılmalı.

“Sorun Yalnızca Ekonomik Sebeplerle İzah Edilemez”

Sayın Cumhurbaşkanı ve arkadaşları sorunu emekli maaşları gibi yalnızca ekonomik sebeplerle izah ederlerse çok eksik olur hatta hayal kırıklığı yaşanır.

Sorunlar anlaşılamamış demektir. Zira millet Belediye Başkanı değiştirerek emekli maaşının artmayacağını da ekonomik krizin çözülmeyeceğini de bilecek ferasete sahiptir.

Ekonomi elbette büyük sorundur. Emekli maaşı büyük sorundur. Memurlar, sabit gelirliler zor geçiniyor, doğrudur.

Ama en önemlisi; adalet, haksızlık, torpil, rüşvet, adam kayırma, iki ayaklı sapıkların oluşturduğu tehlikeleri bertaraf edecek sokak emniyeti, toplumsal çözülme, ahlaki çözülme, eğitim, (üniversiteden mezun olan gençlerin iş bulanamaması atanamaması) gençlerin ve yetişmiş insanların umudunu yurt dışında araması, hukuka ve kurumlara güven…

İşte bunlar ekonominin de öncülüdür.

Yani REİS sorunu kökten çözmek istiyorsa, vatandaşın tereddütlerini gidermek istiyorsa, düşen kaleleri ve yeni kaleler feth etmek istiyorsa bahsini ettiğiniz maddelere hızlıca neşter vurmalıdır.

Sonrasında halkın tasdik ettiği isimleri il teşkilatında başa getirmeli, yine tasdiğe muhtaç isimlerle seçime girmelidir.

Durum bu kadar açık ve net!

BURSA HAFIZA

Benzer Videolar