Tarihi Ormancılık müzesinde yangın – Foto Galeri

23 Eylül 2021 Perşembe, 16:25
Ormancılık müzesinden yangın

Tarihi Ormancılık müzesinin ek binasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tarihi ahşap binayı sardı. Görgü tanıklarının haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye araçlarıyla birlikte bir de helikopter yangına müdahale etti. Kontrol altına alınan yangında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bina kullanılamaz hale geldi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Müzede Restorasyon çalışmaları yürütülüyordu.

Müzenin tarihi

Türkiye’nin ilk ve tek Ormancılık müzesi olan müze çekirge caddesi üzerinde saatçi köşkü olarak bilinen köşkte bulunmaktadır. Köşk mimari olarak 19. yüzyıl sivil mimarisinin en güzel örneklerindendir. Bahçesi şadırvanı ,kameriyeli ve çeşitli ağaçları ile görülmeyi değer güzelliktedir. Saatçi köşkü uzun yıllar konut olarak kullanılmış 1939-1949 yıllarında Bursa Orman Okulu olmuş 1983 yılına kadar da Bölge Orman Müdürlüğü olarak kullanılmıştır. 1989 yılından itibaren de Ormancılık Müzesi olarak düzenlenmiştir. 1989 yılında müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Müzede Osmanlıdan günümüze Orman ve ormancılıkla ilgili üç bini aşkın eser sergilenmektedir. Orman ve ormancıların yaşamını anlatan fotoğraflar, kullandıkları aletler, orman içi haberleşme aletleri, haritalar ve önemli bir fosil koleksiyonu bulunmaktadır. 350 yıllık karbonifer fosileri, 50 milyon yıllık sarıçam,karaçam ve ceviz fosilleri 2 milyon yıllık sekoya fosili sergilenmektedir. Ormanda yaşayan hayvanları tanıtmak amacıyla mumyalanmış hayvanlar, böcekler, ağaç kesitleri de bulunmaktadır.

Haber: Bursa Hafıza

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz